Connect with us

Hírek

A tömeges betelepítés ellen, a szarvasi utak állapotának javítása mellett a Jobbik

Samu Tamás Gergő választókerületi elnök elmondta, hogy a Jobbik évekkel ezelőtti programjai alapján mindig is a más kultúrájú és tömeges bevándorlás ellen foglalt állást. Ezért természetes számukra, hogy a kvóta ellen szavazásra buzdítják szimpatizánsaikat. “A Jobbik mögé ebben a kérdésben a kormány is beállt, aminek örülünk”, fogalmazott.

– A népszavazás helyett olcsóbb és gyorsabb lett volna alkotmányba foglalni, hogy nem kérünk a bevándorlókból – jelentette ki Samu Tamás Gergő, viszont ha már ki van írva a népszavazás és sok milliárdot költöttek rá, akkor “éljünk a lehetőséggel, és menjünk el szavazni!”, szólította fel a választókat a részvételre.

– Amennyiben nem lesz érvényes a népszavazás, és ezáltal egy rendkívül drága üzenetet sem tudtunk eljuttatni Brüsszelbe, az a Jobbik szerint felveti a kormány és Orbán Viktor felelősségét is, nekik pedig le kell vonniuk a megfelelő következtetést – zárta szavait Samu Tamás Gergő.

Gajdos Attila önkormányzati képviselő beszélt az előző testületi ülésen történtekről, kiemelve a KOMÉP útügyi beszámolóját, amit nem fogadott el. Többek között Facebookon várta szarvasiak véleményét, problémáit ebben az ügyben. Közel 40 bejelentés érkezett, többek között a Bacsó, Zrínyi, Brigád, Liget, Damjanich, Kárász, Malom, Fácán utcákból és a külterületekről. Ezeket továbbította a cégnek, és a megoldásukra javaslatokkal fog élni.

Véleménye szerint a panaszok mennyisége is jelzi a szarvasiak jelentős része elégedetlen az út és járdahelyzettel. Elmondta, nem a KOMÉP a fő felelőse annak, hogy sokat romlottak ez elmúlt években a bel- és külterületi utak állapota, hanem az, hogy eddig csak gyűjtőutak felújítására volt pályázat, sőt, pár éve már arra sem. Ezt kompenzálandó az önkormányzatnak a lakossággal közösen kellett volna utakat építeni oda, ahol nincs. Több évtized alatt ezt a helyzetet fel lehetett volna már számolni.

A képviselő elmondta, 2 éve javasolta az önerős útépítések újbóli elindítását, de a lakosság által fizetett 50 százalék soknak bizonyult. Figyelembe véve az emberek általános anyagi helyzetét, javaslattal fog élni a következő költségvetésben az önerő csökkentésére. Tanulmányozni fogja a Kondoroson elindult útépítési programot, ahol komoly útépítések kezdődnek. Elmondta, kevés a KOMÉP-nek adott pénz az utak, járdák fenntartására. Ezek sok helyen komoly felújításra, aszfaltozásra szorulnak, ezért az összeg megemelését fogja javasolni, a további állapotromlás elkerüléséért. Fontosnak tartja a közmunka még komolyabb bevonását a járdaépítésekbe és a külterületi útépítésekbe a következő évben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva) Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva)

210 induló a Luca-napi úszáson

Sport

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect