Connect with us

Hírek

Pályaválasztási vásáron jártak a székelyesek

Kétnapos „Hello, meló, na de melyik szakma…” elnevezésű pályaválasztási vásárnak adott otthont 2016. október 13-14-én a békéscsabai Csaba Park. A nagy hagyományokra visszanyúló rendezvény legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóinak, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára. Ennek érdekében a vásár lehetőséget teremtett az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal és egyéb pályaválasztásban érintett szervezetekkel való személyes találkozásra.

A pályaválasztási vásáron bemutatkozhattak Békés megye középfokú oktatási intézményei, így iskolánk a GYSZC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Szarvas) is. A rendezvény első napján intézményünket, képzéseinket Kohut Andrásné igazgató asszony mutatta be – színpadi riport keretében – az érdeklődőknek. Elmondta, hogy a Székely mindig is képes volt a megújulásra, és ez most sincs másként. A már hagyományosnak mondható képzések mellett új képzéseket hirdetnek: cukrász, pék, szakgimnáziumi kínálatban új a palettán a turisztika és a vízügy. Mindenkit arra biztatott, hogy jöjjön el október 28-án a nyílt napra, ahol lehetőség lesz az iskola mindennapjaiba való betekintésre, gyakorlatcentrikus tanórai foglalkozások látogatására. Ismertetője után iskolánk tanulói (Mag Marcell, Kerti Barbara, Adamik György, Frankó Tamás, Légrádi Blanka) harmonika- és énekszóval szórakoztatták a vásáron megjelenteket. Előadásaikat nagy tapssal jutalmazták diákok, kísérők, kiállítók egyaránt.

Nagyon sok tanuló kereste fel standunkat, informálódtak, megtekintették diákjaink kiállított munkáit, informatikus tanulóink 3D–s prezentációját. Szórólapjaink szépen fogytak, a második nap végére szinte mindet begyűjtötték az érdeklődők. Több érdeklődő volt Békéscsabáról és a távolabbi településekről is, nekik ajánlottuk kollégiumunkat, ahol programokban gazdag, rendkívül mozgalmas életre számíthatnak leendő tanulóink.

Nyílt napunkon kívül más időpontokban is – előzetes bejelentkezés után – várjuk az iskolánk iránt érdeklődő tanulókat és szüleiket. Bízunk benne, hogy idén is sokan választják majd iskolánkat hosszú távú tanulási céljaik megvalósításához.

Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva) Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva)

210 induló a Luca-napi úszáson

Sport

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect