Connect with us

Békésszentandrás

A szentandrási meggyes sör nyert bronzot a sör hazájában

Csehország legrangosabbnak számító sörversenyén, az Arany Sörpecséten bronzéremmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét, de az egyik legerősebb kategória döntőseként végzett a főzde bécsi ászok söre, az Óarany is. A szakmai kóstoláson alapuló nemzetközi versenyen a magyar indulók közül egyedül a Szent András Sörfőzde tért haza díjjal, de döntőbe került a Jászapáti Guri Sörfőzde Meggyes söre is. A békésszentandrásiak mellett többek között olyan nagyüzemek is felvonultak, mint a Staropramen, a Bernard, a Krušovice, a Carlsberg és a Heineken,  valamint a  Primátor,  a Holba, és a nemrég újraindult legendás Cesky Krumlov is.

Az idén a csehországi Ceske Budejovice-ben – korábban Taborban – megrendezett “A” kategóriás sörversenyen a többségében cseh, német és lengyel indulók között, a magyar versenyzők közül egyedül a Szent András Sörfőzdének sikerült díjra váltania nevezését. De nagy eredmény az is, hogy a főzde bécsi ászok (vienna lager) söre, az Óarany döntősként végzett a verseny egyik legerősebb mezőnyében. A fesztivál legrangosabbnak számító díját, az 2017-es Arany Pecsétet a Mayzus, a Český Krumlov és a Nová Sladovna sörfőzde vehette át.

Idén február 13. és 18. között rendezték meg a neves európai sörversenyt, az Arany Sörpecsét 2017-et. A fesztivál jellegű verseny presztízsét az is jelzi, hogy évről évre egyre több főzde egyre több sörrel száll versenybe a díjakért: idén húsz országból, közel kétszáz sörfőzde több mint 1000 sörrel nevezett. A verseny különböző kategóriáiban összesen 95 díjat osztott ki a szakmai zsűri. A csehországi megmérettetést évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett rendezik meg, amit az is jelez, hogy a hagyományosan erős – cseh, belga és német – versenyzők mellett már megjelentek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék is söreikkel. Részletes végeredmények itt.

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Békésszentandrás

Teltházas nézőtérrel mutatták meg a Mennyei oltalom című musicalt

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Közterület-felügyelőről, a START közmunkaprogramról és ünnepi díszkivilágításról is döntöttek Szentandráson

Békésszentandrás

Dr. Lesfalvi Balázs, Greksza Györgyné és Sinka Imre (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Lesfalvi Balázs, Greksza Györgyné és Sinka Imre (Fotó: Hegedűs Éva)

Díjeső és kulturális programok az András-napi ünnepségen

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect