Connect with us

Hírek

Csanádi: Ne döntsenek rólunk, nélkülünk!

Ez a mottó olvasható azon a szórólapon, amelyet Csanádi László, Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének képviselőjelöltje tett közzé a napokban. Rövid bemutatkozás, a körzethez való kötődésének és céljainak ismertetése mellett tájékoztatást ad néhány, a lakosság által felvetett témáról is, köztük az egészségügy, a közbiztonság és közterület fejlesztés kérdéséről.

Március 18-án délelőtt ezekről – és az esetlegesen felvetődő további témákról – szeretett volna konzultálni a 2. sz. választókerületben élőkkel egy nyitott, piknikkel egybekötött lakossági fórum keretében. Nagy valószínűséggel azonban a kedvezőtlen időjárás többeket visszatartott, ezért a tervezettel ellentétben zárt térben és családias hangulatban zajlott a kerekasztal beszélgetés. Ezt megelőzően a helyi médiumok kérdéseire reagálva elmondta, rendkívül zsúfolt kampányidőszakot tudhat maga mögött.

– Nagyon sok emberrel találkoztam, beszélgettem, meghallgattam a gondjaikat, bajaikat, dokumentáltam őket, és amire tudtam, reflektáltam is. Nagyon sok problémát egyszerűen meg lehet oldani, de van, ami sajnos több időt igényel – részletezte az elmúlt hetek eseményeit.

Kiemelte az utak és a közbiztonság helyzetét, ami visszatérő problémaként jelentkezett. Az előbbi kapcsán megjegyezte, öt olyan utca található ebben a közepes méretű körzetben, amely nem rendelkezik szilárd útburkolattal. Köztük van olyan is, ami a Szárazmalom és a Szlovák Tájház felé vezet, amelyeket már korábban orvosolni kellett volna. A közbiztonságot illetően azt tapasztalta, hogy több helyen nem elegendő a térvilágítás, vagyis az oszlopokon egyáltalán nincsenek lámpatestek. Mindemellett több kamerát helyezne el a körzetben, ezzel is javítva a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

A szemétszállítást illetően úgy látja, „jó irányban indultak el a dolgok, csak nem jól”. Több időt – legalább fél évet – kellett volna szánni az átmeneti időszakra, hogy a lakosság megértse és megtanulja a változások lényegi elemeit.

A gyermekorvosi ellátás körül kialakult helyzettel kapcsolatosan elmondta, az egyesület már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet az egészségügyi szektorban érzékelhető anomáliákra.

– A városvezetésnek nem szabadott volna megvárnia, hogy ez a lufi kipukkadjon. Eljutottunk egy olyan pontra, aminek a megoldása sokkal nehezebb lesz. Alapvetően úgy látom, hogy a probléma kezeléséhez olyan szakmai fórumra van szükség, ahol az érintettek elmondhatják a véleményüket. Valaki nemrégiben úgy fogalmazott, hogy az egészségügy lassan olyanná válik, mint a futball: mindenki ért hozzá. Pedig ez nem így van. A szakemberek gondolatai egészen biztosan többet mond majd, mint a laikusoké – kommentálta az elmúlt hetekben legnagyobb közérdeklődést kiváltó témát.

Hozzátette, az önkormányzat által felvetett ösztöndíj programmal egyetért, viszont nem tartja elegendőnek. Meglátása szerint ki kellene egészíteni egy életpályamodellel, ami nagyobb hatékonysággal késztetné maradásra a szakorvosokat.

A választás kimenetelét illetően csak annyit mondott, „háromesélyes a dolog”. Arra biztatott mindenkit, függetlenül attól, hogy kire szavaznak, menjenek el március 26-án az ideiglenes önkormányzati képviselőválasztásra, és adják le voksukat az általuk alkalmasnak ítélt jelöltre.

Kiemelt

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán) Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect