in , ,

Hiába vezettünk, az utolsó 10 percben elvéreztünk…

Kiri Mihály
Kiri Mihály

A tavaszi szezon első hazai meccsére a Mezőhegyes látogatott az Erzsébet ligeti pályánkra. A múlt heti fiaskó után reménykedtünk az eredményesebb folytatásban, de az utóbbi időben sűrűn megtréfáló, a tabellán mögöttünk levő vendégekkel szemben, nem lehetett előre kalkulálni a biztos győzelemmel. Igen nézőriasztó, hideg, esős időben kezdődött a találkozó, aminek az első perceiben próbáltuk irányítani a játékot, bár a hegyesiek nem igazán bánták, hogy nálunk van többet a labda, ők inkább gyors támadóikban bíztak, amikor egy-egy kontrával megindultak.

A 10. percig kellett várni az első lehetőségre, ami Zima előtt adódott, de tizenhat méteres lövését Varga szögletre mentette. Enyhe fölényünk megint csak egy helyzetet eredményezett a 29. percben, de Bakró, szögletet követő fejesét ütötte a mezőnybe a hegyesi hálóőr.

Az első veszélyes vendég helyzet Szabó előtt adódott a 33. percben, de nagy helyzetben csúnyán mellé lőtt. A félidő vége felé előbb Nagy D. várt helyzetben sokáig a lövéssel, így oda ért egy becsúszó láb, majd egy középre emelés után, vendég lábról perdült veszélyesen, alig kapu fölé a labda.

A második félidő első említésre méltó eseménye Mátó nevéhez fűződik, aki a 47. percben úgy lőtt huszonöt méterről kapura, hogy a labda a lécet érintve hagyta el a játékteret. Ettől eltekintve hasonló mederben folyt a játék ahogy azt az első félidőben láthattuk, enyhe hazai fölény szórványos vendég kontrával fűszerezve.

Az 53. percben megtört a jég, amikor Nagy D. szerzett erőszakosan labdát a mezőhegyesi tizenhatos előterében, két védőt is maga mögött hagyott, majd a kapust is kicselezve, közelről lőtt a kapu közepébe. 1-0.

A gól után, érthető módon felhagyott az addigi defenzív futballjával a hegyes, és cseréinek köszönhetően átvette a játék irányítását. A 64. percben Kiri M.-nak csak másodjára sikerült megfognia az ide-oda pattogó játékszert a vendégek helyzete után. Az egyre növekvő mezőhegyesi fölény magában hordozta az egyenlítő találatot, de egy-két apróbb kihagyott lehetőségtől eltekintve sokáig sikerült megvédenünk a kapunkat a góltól.

A vége felé sajnos fáradság jelei mutatkoztak a fiúknál, és a második találatot, amivel lezárhattuk volna a meccset, már nem volt erőnk bevinni. Volt viszont Ács Leventének, aki a 80. percben lőtt fordulásból nagy gólt a kapunk hosszú sarkába. 1-1.

Itt talán már kiegyeztünk volna a döntetlennel, de a vérszemet kapott hegyesiek a 86. percben egy röviden, középre kivágott felszabadítást kihasználva, Szlovák révén megszerezték a vezetést, aki tizennégy méterről lőtt a léc alá. 1-2.

Egy percre sem telt el és Nagy Sz. is bevette közelről a kapunkat. 1-3.

Majd a 90. percben Ács lőtte be tizenegyesből a második, csapata negyedik találatát. 1-4.

Összegzéskén elmondhatjuk, hogy a múlt heti produkcióhoz képest sokkal lelkesebb, összeszedettebb játékkal, az első hatvan percben kézben tartottuk a mérkőzést, de a vezető gólunk láthatóan minket zavart meg, és az addig pihenő Ács Levente vezérletével nagy hajrát nyitottak a mezőhegyesiek, aminek tíz perccel a vége előtt meg is lett az eredménye, előbb egyenlítés, majd, miután összerogytunk, további találatok képében, és ennek köszönhetően, hazai veretlenségünket is elvesztettük. Sajnos ez a tavasz nem az elképzelésünk szerint kezdődött, de jövő vasárnap, bízom benne, hogy Tótkomlóson megszerezzük első idei győzelmünket.
Jó: Nagy D.

Szarvasi FC – Mezőhegyesi SE 1-4 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Juhász Lajos (Mezei M., Boda L.)

Szarvas: Kiri M. – Viszkok D., Kiri B., Szikora M., Pecznik P., Zima D., Körösfalvi K., Bakró G., Klimaj Z. (Magyar M.), Somogyi J. (Gulyás Á.), Nagy D.
Vezetőedző: Rétes Pál

Mezőhegyes: Varga P. – Ács L., Dajcs Gy., Lugasi M., Rotár P. (Nagy Sz.), Mátó A. (Balogh D.), Szlovák N., Karancsi N., Dócza G., Zsilák M. (Faragó Á.), Szabó Á. (Lukács L.)
Vezetőedző: Mákos Árpád

Gólszerzők: Nagy D. 53′ illetve Ács L. 80′, 90′ (tizenegyesből), Szlovák N. 86′, Nagy Sz. 87′

Tudósítás: Furár Tibor

Siratói szülinap: Kockás papírra vetett kívánságból valóság

Csanádi: Ne döntsenek rólunk, nélkülünk!