Connect with us

Hírek

Látványos bemutatókkal nyitotta az évet az Állatpark

Március 17-én tartották a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark 2017-es idénynyitó rendezvényét “Merítkező kikelet” címmel.

– Tavasz van. A tavaszi olvadékvizekről, a tavaszi vízállásokról szól ilyenkor a természet. Ehhez, illetve a március 22-én közelgő víz világnapjához igazítottuk a nap tematikáját is – mondta Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője. – Ráadásul nálunk vendégeskedik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vándorkiállítása, ami “Az éltető víz” címet viseli és a vizeinkről ad átfogó képet, egy tájékoztatást a látogatók részére.

Mindehhez még további programok is társultak a nap folyamán. Kezdésképp egy nagyon látványos bemutatóval indultak. A látogatóközpont akváriumában az év halát, a folyami harcsát etették meg nagyon látványos körülmények között. Mellette a többi ragadozóhal, a csuka, a fogas süllő táplálkozási szokásait is megfigyelhették a látogatók, de a békésebb halak sem maradtak éhen. A programok az állatpark taván is zajlottak. Hattyúk, ludak és récefélék etetését tekinthették meg a látogatók.

Ezen a napon vendég volt a nemzeti park partnere, az Alföld Víz Zrt. is. A cég munkatársai előadásokkal készültek a vizek jelentőségéről, de az egész nap folyamán bemutatókkal, hasznos információk átadásával, víz-kvízzel tették érdekesebbé a programot.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark az idén is havi rendszerességgel színes programok sorát tervezi. Legközelebb húsvét vasárnap és hétfőn egy nagyobb szabású rendezvénnyel várják majd a látogatókat. Akkor is lesz látványetetés, állatismertetők, tojáskeresés húsvéti nyomozással. Április 22-én a Föld napján Tekerj a Földért című eseményükre várják az érdeklődőket.

Vannak új állatok is. Egy nagyon barátságos muflon ürü érkezett, és nagyot nőtt a kis bölény is, ami a Szabir nevet kapta. Új szolgáltatásokkal, például futóbiciklikkel bővült a szolgáltatások sora. A tél folyamán a park munkatársai készítettek egy olyan húzható kiskocsit, amibe akár három gyerek is belefér.

A kiállítás április 30-ig tekinthető meg.

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect