Connect with us

Hírek

MEGINT – táncoltak a benkások

A benkások idén is meghívást kaptak a  MEGINT-re, a magyarországi evangélikus gimnáziumok népművészeti találkozójára, amit Budapesten a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban rendeztek meg. Az előző évben népdalénekeseink, most a néptáncos diákjaink mutatkoztak be. A két nap változatos programja számos lehetőséget biztosított diákjainknak a népi kultúra megismerésére, gyakorlására.

Péntek délelőtt Csernik Szende székely népmesemondó ízes beszéde varázsolt el bennünket. Ezután a népdalénekesek mutatkoztak be, ahol volt tanulónk Gombkötő Grétáért izgulhattunk. Délután a Fölszállott a páva zenei győztese, a Tokos zenekar adott fantasztikus koncertet.

A koncert után a szállásfoglalás és a közös vacsora következett. A  sok zenei program után végre következett a várva-várt táncház, ahol a különböző iskolákból érkező fiatalok vidáman ropták együtt a rábaközi, szilágysági, mezőségi táncokat.

Szombaton délelőtt az iskolák műsorát megtisztelte Áder János köztársasági elnök  felesége Herczegh Anita és felügyelő asszonyunk Radosné Lengyel Anna.  Tanítványaink nagy sikerrel mutatkoztak be a gálaműsoron, ezért köszönettel tartozunk Bakró Erzsébetnek és ifj, Csasztvan Andrásnak a felkészítésért és a Szarvasi Hagyományőrző Közalapítványnak a népviselet biztosításáért.

Zsuzsa néni a gyerekek kérdezik: Jövőre megint mehetnek a MEGINTRE?

Buzás Tüne és Furárné Bazsali Zsuzsanna kisérő pedagógusok

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Kiemelt

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect