Connect with us

Hírek

Kukac Kata valóra váltotta álmait

Szerda délután zsúfolásig megtelt a Vízi Színház nézőtere, annyira, hogy a lépcsőkön is ültek, nem csak gyerekek, felnőttek is. A Veszprémi Petőfi és a Magyar Zenés Színház közösen mutatta be a Kocsák Tibor – Bozsó József Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt. Mindkét szerző neve előre garancia a színvonalas előadásra, amely a Magyar Teátrum VI. Nyári Fesztiváljának 12. előadása volt – és a negyedik mesejáték.

Kata (Varga Vivien) a szüleivel éldegél az erdő mélyén. Arról álmodozik, hogy egyszer pillangó lesz, de szülei nem támogatják ebbéli elképzelését, ezért elindul megkeresni álmait. Találkozik Sáska Sámuellel (Keresztes Gábor), a postással, akivel barátságot köt és segíti útján. Később útjukba akad 008-As Rügynök, a vakond, aki megenné mindkettőjüket, találkoznak a kis csigával is, majd barátságot kötnek Szőr Handa Bundával,(Bozsó József), a cirkuszi medvével, aki éppen arra jár, így hazalátogat. Kata választ vár kérdésére, hogy lehet-e belőle pillangó, ezért Kék Béka a Bölcs Bagolyhoz viszi őt és barátait. Hogy lehet-e a kislányból lepke, azt minden gyerek tudja. Igen, Kata gyönyörű kék pillangóvá vált a mese végére.

Varga Vivien csalogányként énekelte Kocsák Tibor nagyon szép dalait. Játéka egyszerű, természetes. Az előadás alatt szinte végig a színpadon volt, nagyszerű teljesítményt nyújtott. Méltó partnere volt a kiválóan játszó felnőtt színészeknek, nem csak hangban, játékban is.

Keresztes Gábor Sámuel szerepében, Bozsó József Szőr Handa Bundaként egyedi jegyekkel látták el figuráikat, mindketten emlékezetes alakítással szerethető alakokat vittek színpadra.

Mama, Csiga Bige és Kék Béka szerepében Steinkohl Erika remekelt nagyon szép énekhangjával. (Jó volt őt újra Szarvason látni.) Papa, 008-As Rügynök és Bölcs Bagolyként Zsolnay Andrást láthattuk, a 008-As Rügynök szerepe volt kiemelkedő alakítása.

Szép díszletet és a karaktereket segítő jelmezeket láttunk, de a stáblistában nem szerepel a készítők neve.

Interaktív előadást láthattunk, hiszen a szereplők több ízben kérték a gyerekek segítségét, amit ők mosolygós örömmel megadtak. A dalok annyira jók voltak, hogy a hátam mögött egy kisfiú önfeledten énekelte az egyik dal refrénjét. Vidám, tanulságos mese, nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is. Bozsó József szerda délután megmutatta, hogy nemcsak felnőtteknek, hanem gyermekeknek is tud nagyon jó előadást írni, és rendezni.

Galambos Edit

A fotókat Babák Bence készítette.

Kiemelt

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Táncforgatag

Szarvas

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect