Connect with us

Hírek

Samu Tamás Gergő szerint a kormány leleplezte magát migránsügyben

Samu Tamás Gergő
Samu Tamás Gergő

A nyugdíjasok helyzetével foglalkozott Samu Tamás Gergő legutóbbi sajtótájékoztatóján. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje rámutatott, a nyugdíjasok szükségletei egy egészséges társadalomban túlmutatnak a létfenntartáson. Ez Magyarországon gyakran nincs így, mivel az idősek hol a gyógyszereiken, hol a mindennapi szükségleteiken spórolnak.

Pártja az egyik legfontosabb kérdésnek a differenciált nyugdíjemelést tartja. Ennek lényege, hogy nagyobb mértékben emelkedjen azoknak a nyugdíja, akiknek eddig minimális vagy nagyon alacsony volt, a több százezer forintos juttatásban részesülők jövedelme pedig ne változzon.

– Mégiscsak botrányos, hogy egyes nyugdíjasoknak 50 ezer Ft körüli összegből kell megélniük. Ezen változtatni szeretnénk – szögezte le a 2. sz. választókerület képviselőjelöltje.

A gyógyszertámogatásokról szólva elmondta, hazánkban ez 300 milliárd Ft-ot tesz ki. Ennek a 75-80%-a állami támogatás, a fennmaradó részt pedig a gyógyszercégek támogatása fedezi. Összehasonlítva a visegrádi országokkal Magyarország lemaradásban van, hiszen Csehországban pl. kétszer ennyit költenek erre a célra. Álláspontja szerint főleg a nyugdíjasok és a gyermeket nevelők pénztárcáját terhelik ezek a költségek, ezért egy igazságosabb támogatási rendszert szeretnének kidolgozni. Emellett elősegítenék az egészségmegőrzést szolgáló eszközök könnyebb elérhetőségét, valamint a prevencióra is figyelmet fordítanának.

Élesen kritizálta a kormány migrációs politikáját is. Az egyik helyettes államtitkár nyilatkozatából ugyanis az derült ki, hogy hazánk több ezer migránst fogadott be. Véleménye szerint a problémát nem a nemzetközi szerződésekre alapozott befogadás ténye jelenti, hanem sokkal inkább az, hogy mindezt eltitkolták az állampolgárok előtt. A helyzetet az a tény is súlyosbítja, hogy a kormányzat az elmúlt időszakban 22 ezer millió Ft-ot költött migránsellenes propagandára, vezérmondata pedig mindvégig az volt, hogy egyetlen migránst sem  fogadnak be.

Zárásként kitért a Fidesz ellenzéki politikusokat vádoló kampányára is. Mint mondta, „hazugság és hülyeség”, amit a kormánypárti politikusok állítanak, mivel Toroczkai László, a Jobbik alelnöke javasolta először a kerítésépítést, Vona Gábor pártelnök pedig a honvédség kivezénylését kezdeményezte. Hangsúlyozta, a Jobbik a kezdetektől a migránsözön ellen van, és ezt nem csak szavakkal, hanem az erre vonatkozó előterjesztések megszavazásával is kifejezte.

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2018. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Kategóriák

Friss

Connect