in , ,

Szarvasi bronz a XVI. ifj. Csery István Emléktornán

Immár XVI. alkalommal tartották meg szombaton az ifj. Csery Istvánnak emléket állító öregfiúk kézilabda emléktornát. Az Alkotmány utcai sportcsarnokban négy csapat csapat vívott körmérkőzést, melyek végén az újkígyósiak emelhették magasba a győztesnek járó serleget.

Az első fordulóban a kígyósiak szoros első félidő után 20–16-ra verték a házigazdákat, majd az orosháziak „kalapálták el” rendesen a Mezőhegyest (27–13). Ezt követően a csapatok képviselői koszorút helyeztek el a sportág helyi megszervezője, Bankó Sándor emléktáblájánál. Hogy az utánpótlás se maradjon ki a napi programból, a folytatásban az NKK leány junior csapata vívott edzőmérkőzést a HC Szarvas serdülő fiú gárdájával (25–25). Az öregfiúk torna második körében a szarvasiak 26–20-ra verték a Mezőhegyest, az újkígyósiak pedig 17–16-ra múlta felül az orosháziakat, ezzel gyakorlatilag már „nyeregben” érezhették magukat. Később matematikailag is bebiztosították a tornagyőzelmet, a határvárosiak 20–14-es legyőzésével. A második helyet eldönteni hivatott találkozón az Orosháza remek első félidei teljesítménye által 26–23-ra verte a hazaiakat. A játék fáradtságait a Vadászkürt Vendéglőben pihenhették ki a kézilabdázók, ahol a vacsorával egybekötött közös összejövetelen a nap történéseit is átbeszélhették.

A torna végeredménye: 1. Újkígyós 6 pont, 2. Orosháza 4, 3. Szarvas 2, 4. Mezőhegyes 0.

Különdíjasok. Gólkirály: Csányi Zoltán (Orosháza) 20 találattal. Legjobb kapus: Eckert Zsolt (Újkígyós). Legjobb mezőnyjátékos: Bagyin Balázs (Szarvas). A csapatok legidősebb tagjai, Sebők György (Szarvas), Greksza János (Újkígyós), Herold Péter (Orosháza) és Magyar Tibor (Mezőhegyes) a Janurik Mihály által felajánlott kerámiákat kapták. A díjakat a névadó unokái, Molnár Kinga, Bándi András és Molnár Martin adták át.

A csapatok legközelebb március 16-án Orosházán a Tóth Tamás-emléktornán randevúznak.

Ny. M.

Címlapképünkön a harmadik helyezett szarvasi csapat. (Fotó: Benkő László)

Állnak (balról): Nyári Mihály, Lestyan Goda Zsombor, Bagyin Balázs, Besenczy Máté, Medovarszki Pál játékvezető, Sebők György, Almási László, Száva Flórián. Guggolnak: Hankó György, Molnár János, Hegedüs Tibor, Kereszturszky János és Dina Ádám

Samu Tamás Gergő

Samu Tamás Gergő szerint a kormány leleplezte magát migránsügyben

Öl, butít, nyomorba dönt – alkoholistáknak segítenek Szarvason