Connect with us

Csabacsűd

Kétszázkilós ártányt vágtak a csabacsűdi barátok

Szombaton került sor a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület szokásos éves disznótorjára, ahová disznótor torlódások okán már csak a vacsorára értünk oda.

A csabacsűdi barátok körülbelül kétszázkilós ártányt vágtak, tudtuk meg András Attilától, aki elmondta:

– 43 kiló kolbászt készítettünk, tradicionálisan orjára bontottuk, négy csülöksonkát hagytunk, illetve fehér szalonnát. A többit kisütöttük zsírnak. A nemes húsokat meghagytuk, amiket különböző civil rendezvények, Vitaminnapon, falunapon május elejétől kezdve szeptember végéig a rendezvénynaptárba bejelöltük, melyeken akarunk részt venni, milyen ételt akarunk elkészíteni, amihez az alapanyagot előállítottuk most.

A 43 kilónyi kolbász legnagyobb része füstre ment, de készítettek sütni való vékony kolbász, töltött káposztát, hurkát, kolbászt, disznósajtot is. Két hét múlva a farsangi rendezvényen a baráti csanádapácai vendégeket fogják megvendégelni frissen sült kolbásszal, hurkával, illetve sült oldalassal.

Reggelire vér és pirított máj, valamint brinzás tészta volt, a kinti kemencében Palicskáné Zsuzsa néni túrós és diós kelt tésztái sültek.

A cudar idő ellenére a 40 fős egyesületből 32-34 fő vett részt az eseményen, de még ottjártunkkor, 16 óra magasságában is még 23-24-en beszélgettek Varga László garázsában.

A szóvivő szerepe ezúttal Kisuczkiné Tusjak Edinára esett:

– Ez a nap erre van szánva. Nem szoktunk rohanni, kapkodni, a tagok úgy vannak vele, hogy addig is együtt vannak, közös célunk, közös érdekünk, hiszen egész évben ebből fogunk főzni a különböző rendezvényeken. Megcsinálhatnánk két órára is sietve, de akkor nincs értelme az együttlétnek, mert azért ez a munka mellett az együttlétről is szól – fogalmazott Edina.

– A holnapi napból még egy perc se hiányzik – tette hozzá András Attila, miközben a létszám csak nem akart apadni.

Kiemelt

Örökség serleg elismerésben részesültek a csabacsűdi Kispacsirták

Csabacsűd

Szerencsésen indította az újévet Szarvas Város Barátainak Köre

Hírek

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Összeállt Csabacsűd éves programterve

Csabacsűd

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Kategóriák

Friss

Connect