in , ,

Teleportálás Gyakorló-Galaxisba… Gyakorlós Farsangi Gála 2018.

A színpadi galaxis sötét. Kihaltnak tűnik. Majd felvillan egy apró fény, mely egyre nagyobbá és nagyobbá válik. A színpad mögött izgatott gyerekek és pedagógusok rejtőznek. A nézőtér megtelik és a második osztályos kis csillagok hirtelen ragyogni kezdenek. Hagyományőrző farsangi lakodalmasukkal kellőképpen megalapozzák a GFF Gyakorlóiskola bolygólakóinak remek hangulatát. A galaxis ura és igazgatója rendhagyó módon köszönti a vendégeket az 5. osztályos dalos kedvű lányok segítségével, és kíván mindenkinek jó szórakozást. A teret betölti a „GYAKORLÓ!” szülői kiáltás, hogy a Gál Ferenc Főiskola családtagjai; Szegeden, Gyulán, Békésen, Békéscsabán, Mezőtúron is hallják a boldog „kistesót”.  Az égitesten elkezdődik a télűző farsangi show. A Szamóca csoportos óvodások Dzsepettó mester segítségével életre keltik Pinokkiót, aki még vidám táncra is perdül. Az első osztályos kis zöld marslakócskák teleportálásra csábítanak bennünket, a Naprendszert tűzve ki úti céljukként. Az örökké izgő-mozgó 3. osztályos gyerekek felettébb derűs retró hangulatot varázsolnak a színpadra. Őket a 4. osztályosok követik, akik örömteli táncukkal bebizonyítják, hogy bizony a Gyakorló galaxisában nem halt még ki a lovagiasság. A másodikosok produkciójukban megmutatják, hogy mennyire szeretik a vidámságot, a zenét, a mozgást és hogy mennyire jól működnek csapatként is. A csillagrendszer következő fellépői, az ötödikesek, elénk varázsolják a régi klasszikus film, az Addams Family szereplőit. Performanszuk, jelmezeik, mozdulataik teljesen elvarázsolnak mindannyiunkat. A hatodikosok megmutatják kreativitásukat, hiszen az általuk megálmodott és színre vitt táncos koreográfiát élvezhetjük. Hirtelen idegen „űrlények” érkeznek! A hetedik osztályosok másik fele sötét zsaruként, mindent bevetve, sikeresen védi meg az univerzumot. A jampi nyolcadikosok – általános iskolásként utolsó farsangjukon – rock and roll partyra invitálnak minket, ahol a fények és az árnyjáték is emeli a produkció hangulatát.

A bolygóközi találkozó a gyerekek bohókás, jópofa, ötletes jelmezes felvonulásával és össztáncával ér véget. Hatalmas boldogság a vidáman csillogó szemekbe nézni. A galaktikus Gyakorlóban is nagyon jó gyereknek lenni… summázzuk.

A színpadi galaxison a fény lassan elhalványul. A szívünkben azonban sokáig hordozzuk még az idei farsangi gála szív melengetően örömteli pillanatait.

Jöjjön, jöjjön, jöjjön immár a várva várt tavasz…

Komlósné Szirom Anita szakvezető tanító

Kétszázkilós ártányt vágtak a csabacsűdi barátok

Samu Tamás Gergő

Igazságosabb nyugdíjpolitikát ígér Samu Tamás Gergő