in , , ,

Igazságosabb nyugdíjpolitikát ígér Samu Tamás Gergő

Samu Tamás Gergő
Samu Tamás Gergő

A négy fal helyett ezúttal terepen, a Bethlen Gábor utcai Idősek Otthona előtt tájékoztatta a közvéleményt Samu Tamás Gergő. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje – hasonlóan az előző sajtótájékoztatóhoz – ezúttal is a nyugdíjasok életkörülményeinek javítását helyezte fókuszba, és foglalkozott az idősotthonokat érintő kérdésekkel is.

Elöljáróban az itt élők kérését tolmácsolta a Komép Kft. felé. Az épület előtti útszakasz egyik oldalára ugyanis a városgazdálkodási Kft. követ rakott le a sárosodás megelőzésére, a másik oldalon ellenben ez nem valósult meg. Az otthon lakói állítólag már többször jelezték a problémát az illetékeseknek, egyelőre azonban az ügyben nem történt előrelépés.

A politikus hangsúlyozta, bár tisztában van vele, hogy a lakosság feladata az utcafront és az árok környékének rendben tartása, de egy határon túl mindezt rendkívül nehéz kivitelezni. Szorgalmazta a probléma mielőbbi megoldását, ami nagy segítséget jelentene az idősek és az itt dolgozók számára.

A nyugdíjpolitikát érintően elmondta, ennek a generációnak biztonságra és nyugalomra van szüksége. Az otthon élőknek ebben nyújtana segítséget a jelzőrendszer modernizálása és mindenki számára elérhetővé tétele, a bentlakásos otthonokat pedig haladéktalanul bővíteni kellene. Pártja indokolt esetben új intézmények építését is támogatná. Rámutatott, ezt támasztja alá az tény is, hogy országszerte rendkívül sokan, kb. 28 ezren várnak arra, hogy bentlakásos intézményekbe költözhessenek.

Hozzátette, a méltó körülmények biztosításához fontos a szociális szférában dolgozók bérének növelése is.

– Az egyik legfontosabb kérdés a nyugdíjkérdés. Óriási szakadék kezd kialakulni az alacsony és magas nyugdíjak között, ezért a Jobbik leendő kormánynak eltökélt szándéka, hogy differenciált nyugdíjemelést hajtson végre. Eszerint a kis és közepes nyugdíjakat évről évre nagyobb mértékben emelnénk, ezáltal egy igazságosabb rendszert alakítanánk ki. A nyugdíjemelés illetékét az ún. magyar indexálás szerint hajtanánk végre, vagyis a reálbérek és a nyugdíjas kosár határoznák meg – részletezte pártja juttatásokra vonatkozó elképzeléseit.

Aláhúzta, akik több évtizedet ledolgoztok, megérdemlik, hogy biztonságban és megfelelő anyagi megbecsülésben részesüljenek, melynek érdekében a Jobbik minden lehetséges eszközt megragad.

Teleportálás Gyakorló-Galaxisba… Gyakorlós Farsangi Gála 2018.

Újraéledt a disznóvágások hagyománya Ezüstszőlőkben