Connect with us

Hírek

Tanévnyitó istentisztelet a Vajdában

Elkezdődött az 1022. tanév, hiszen Magyarországon az oktatás Pannonhalmán kezdődött. A Vajda is megkezdte az időben szerényebb, de így is nagy múltra utaló 216. tanítási évét.

Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Babák Mihály polgármestert úr, Földesi Zoltán vezető tanácsnok úr, Jani Jánosné felügyelő asszony, Dr. Hankó Ferenc kuratóriumi elnök, Rágyanszky István a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Körének választmányi tagja.

A liturgiát Horváth Z. Olivér lelkész úr vezette, igét hirdetett Zahorecz Pál újtemplomi és iskolalelkész. A fő gondolat: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz” (2Kor 12,9,).

Az ifjúságot és a tanárokat ezt követően Babák Mihály polgármester úr köszöntötte. Az ünnepi műsorban elhangzott Edit Piaf Himnusz a szerelemhez című chansonja Himer Tünde és Himer Péter szaxofon – zongora kettősében. Majd Urbán Roberta műsorvezető elmélkedett a vakáció elmúltáról, humorral fűszerezett szövegét bájos videó egészítette ki. A komolyságot Garai Gábor: Jókedvet adj című verse jelentette Bondor Boglárka 12. C osztályos diák előadásában. Erre szükség is volt, hiszen ezt követte Kitajkáné Szántai Mária igazgatóasszony 2018. évi tanévnyitó ünnepi beszéde, melyben megemlítette a tanulók nyári sportsikereit, felhívta a figyelmet a következő tíz hónap komoly munkájára.

Az ünnepi istentiszteletet a záróimádság, áldásvétel és nemzeti himnuszunk zárta. Megkezdődtek a dolgosnak nevezhető hétköznapok.

Pécsváradi Antal

Kiemelt

Útvonalterv a Smart Cityhez

Szarvas

Garajszki Margit és Nagy András (Fotó: Babák Zoltán) Garajszki Margit és Nagy András (Fotó: Babák Zoltán)

A Vertigo Helverrel jött Szarvasra

Szarvas

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect