Connect with us

Hírek

A világ élvonalában a szarvasi testépítő

Fülepi Balázs
Fülepi Balázs

Tavasszal, a magyar bajnokságon kapott egy nagyszerű lehetőséget –részt venni az idén ősszel rendezett testépítő világbajnokságon– Fülepi Balázs, amivel élt a szarvasi versenyző. Tizenöt hét intenzív felkészülés, kemény edzések, későesti kardiók, rengeteg pózgyakorlás, lemondások, fanatizmus és diéta után érkezett meg Spanyolországba, Benidorm városába.

Az előzményekhez tartozik, hogy október 21-én a magyar bajnokságban klasszikus testépítés kategóriában az abszolút második helyet szerezte meg, majd ezután november 7-én az IFBB egyedüli magyar tagjaként utazhatott ki a felnőtt testépítő világbajnokságra Spanyolországba. A versenyre 97 országból érkeztek vagy versenyezni vagy bíráskodni.

Balázs a Games classic body building -175 cm-es kategóriában indult, amiben testsúlya maximum 75 kiló lehetett. A mérlegelést követően a vasárnapi versenyen Balázs 72-vel lépett színpadra.

– Jól sikerült a töltés, illetve a vízhajtás is, így az eddigi legjobb formámat sikerült hozni. Elégedett vagyok, mert egy nagyon jól felkészült mezőnyben kellett helytállnom, így végül a 6. helyezéssel és természetesen rengeteg élménnyel térhettem haza. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam.

Arra a kérdésemre, hogy hogy látja, reális-e a helyezése, elmondta, hogy 23 évesen a jóval idősebbek között kellett megállnia a helyét. Neki még kell három év, hogy feljebb tudjon lépni. Ebben a sportban a korral érnek be az izmok, a rutin is több lesz. A felkészülésében őt segítő Szerednyei Attila edző és a magyar szövetség képviselői elégedettek voltak az eredménnyel. Ők is hasonlóképp látják mint Balázs, hogy kell még három év meg az a 3-4 kiló izom, amivel most a felső súlyhatár alatt volt.

Az idei évben ez volt az utolsó versenye, így most egy három hónapos intenzív tömegnövelő időszak következik. Jövőre nézve tervei között szerepel a májusi Európa-bajnokság, valamint a magyar bajnokság, novemberben a Magyar Kupa, és a világbajnokság a cél.

Fotók: Várszegi Gábor (Fitness And Mass) és Csontos Jakub (East Labs)

Kiemelt

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem termett babér a korábbi NB I-es Vásárhellyel szemben

Sport

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Hirdetés

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect