Connect with us

Békésszentandrás

55 éves a szentandrási kertbarát kör

A Körös Művelődési Ház nagytermében tartotta évzáró vacsoráját a közelmúltban a szentandrási kertbarát kör. Az utóbbi évben eltávozottak emlékére egyperces néma csenddel kezdődött az esemény, majd Szűcs Elekné, a kör elnöke foglalta össze az elmúlt évet, aminek során az elmúlt öt és fél évtizedre is visszatekintett.

Ha a feljegyzéseknek hinni lehet, a kertbarát kör 1963-ban alakult. A 60 éves szarvasi után a környék második legrégebbi ilyen egyesülete. Az alapítótagok kiléte egyelőre ismeretlen, de a 60. évfordulóra szeretnék felderíteni, tűzte ki a célt a kör vezetője.

Azt tudják, hogy Bencsik Feri bácsi elnök volt, de azt nem, hogy ő volt-e az első. Őt Fabó István, D. Kiss Sándor követte. Tudják, hogy a szarvasi Huszár János, majd Rúzs-Molnár Ferenc tartott többször is szakmai útmutatót. Mostanában Liszkai Mihály, a helyi gazdaboltos tart ilyeneket a kártevők irtásával kapcsoltban. Kért mindenkit, hogy akinek van emléke az öt és fél évtizedről, ossza meg velük!

Összefoglalta az elmúlt év rendezvényeit, a gulyáspartit, mindenkinévnapját, a gyermeknapot, amin friss gyümölccsel, zöldséggel, szörppel várták a látogatókat, a Szilvanapokon való részvételüket, saját kiállításukat. Idősödik a tagság, már nem vállalják a fárasztó eseményeket.

Köszönte az önkormányzatnak a támogatást, valamint azt, hogy megkapták a buszmegálló melletti tér virágosítását. Szeretné, ha mások is bekapcsolódnának a mozgalomba, mondta, mindjárt más lenne a település.

Az eseményen részt vett Sinka Imre polgármester is. A zenét Korcsok János kétsopronyi zenész szolgáltatta.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

Ezer maszkot készítenek a békésszentandrási szorgos kezek

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect