Connect with us

Sport

A világ élvonalában a szarvasi testépítő

Fülepi Balázs
Fülepi Balázs

Tavasszal, a magyar bajnokságon kapott egy nagyszerű lehetőséget –részt venni az idén ősszel rendezett testépítő világbajnokságon– Fülepi Balázs, amivel élt a szarvasi versenyző. Tizenöt hét intenzív felkészülés, kemény edzések, későesti kardiók, rengeteg pózgyakorlás, lemondások, fanatizmus és diéta után érkezett meg Spanyolországba, Benidorm városába.

Az előzményekhez tartozik, hogy október 21-én a magyar bajnokságban klasszikus testépítés kategóriában az abszolút második helyet szerezte meg, majd ezután november 7-én az IFBB egyedüli magyar tagjaként utazhatott ki a felnőtt testépítő világbajnokságra Spanyolországba. A versenyre 97 országból érkeztek vagy versenyezni vagy bíráskodni.

Balázs a Games classic body building -175 cm-es kategóriában indult, amiben testsúlya maximum 75 kiló lehetett. A mérlegelést követően a vasárnapi versenyen Balázs 72-vel lépett színpadra.

– Jól sikerült a töltés, illetve a vízhajtás is, így az eddigi legjobb formámat sikerült hozni. Elégedett vagyok, mert egy nagyon jól felkészült mezőnyben kellett helytállnom, így végül a 6. helyezéssel és természetesen rengeteg élménnyel térhettem haza. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam.

Arra a kérdésemre, hogy hogy látja, reális-e a helyezése, elmondta, hogy 23 évesen a jóval idősebbek között kellett megállnia a helyét. Neki még kell három év, hogy feljebb tudjon lépni. Ebben a sportban a korral érnek be az izmok, a rutin is több lesz. A felkészülésében őt segítő Szerednyei Attila edző és a magyar szövetség képviselői elégedettek voltak az eredménnyel. Ők is hasonlóképp látják mint Balázs, hogy kell még három év meg az a 3-4 kiló izom, amivel most a felső súlyhatár alatt volt.

Az idei évben ez volt az utolsó versenye, így most egy három hónapos intenzív tömegnövelő időszak következik. Jövőre nézve tervei között szerepel a májusi Európa-bajnokság, valamint a magyar bajnokság, novemberben a Magyar Kupa, és a világbajnokság a cél.

Fotók: Várszegi Gábor (Fitness And Mass) és Csontos Jakub (East Labs)

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect