in , ,

Az első félidő utolsó 5 percében szerezett gólokkal lezártuk a mérkőzést Jaminában

A megyei élvonal küzdelmei a 16. fordulóval folytatódtak, amelyben a Békéscsabai Jaminához látogattunk. Hideg időben, ámde az elmúlt napok esőzéseitől eltekintve, megfelelő játéktéren indulhatott útjára a labda.

Amelyet annyira magunkénak éreztünk, hogy percekig nem adtuk oda a hazaiaknak, akik kapujuk elé szorulva próbálták átvészelni a kritikus időszakot. Már éppen kezdtünk lazítani a gyeplőn amikor megszereztük a vezetést, ekkor Medvegy ívelt középre balról, a pontosan érkező Piti pedig kilenc méterről fejelt a bal alsó sarokba. 0-1.

A 21. percben jobbról érkezett egy beadás Viszkok révén, középen Sztojka fejelhetett, ezúttal viszont Harman védeni tudott. A 26. percben szintén a hazai hálóőr jeleskedett, ezúttal Kriska közeli lövését hárította szögletre.

Ez idáig sem volt unalmas az összecsapás, de a félidő végéhez közeledve megint beletapostunk a gázpedálba, ennek eredményeként a 41. percben Sztojka vezette keresztbe a labdát a hazai kapu előtt, majd 15 méterről lövésre vállalkozott amit Harman még védett, Viszkok középre ívelt, az érkező Sztojka pedig hét méterről, felugorva, félfordulattal, igen látványosan talált a hálóba. 0-2.

Alig telt el újabb egy perc, Kriska futott el lendületesen a jobb szélen, majd az alapvonalról visszagurított labdáját Zima lőtte öt méterről a kapu bal alsó sarkába. 0-3.

És még mindig nem volt vége, a játékrész utolsó percében Sztojka keverte meg a védelmet, majd középre játszott Kriskához, aki hét méterről, az eddig érintetlen bal felső sarkot választotta. 0-4.

A második felvonást is ígéretesen indítottuk, a 47. percben Kriska közeli perdítését tolta szögletre Harman. A 61. percben újra Kriska volt a főszereplő, ezúttal viszont kapu mellé gurított. A 72. percben a kitörő Sztojka került földre gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de a négynullra való tekintettel, mehetett tovább a játék.

A 74. percben Polonszki labdáját a középen helyezkedő Piti találta el rosszul, így oda lett a helyzet. A 84. percben Kriska visszagurítását Murvai lőtte nagy erővel, kicsivel kapu fölé.

Összegzésként elmondhatjuk, már az első percekben mutatott játék láttán érezni lehetett, hogy ezen a mérkőzésen meg lesz a győzelem, a korai gól csak megerősítette ezt az érzést, a félidő végén gyorsan szerzett három találat pedig be is igazolta. A második félidőben mutatott játékunk sem volt gyengébb az elsőnél, helyzeteink ugyanúgy adódtak, csak a gólok maradtak el. Mindent összevetve, a 90 perc során végig a mi akaratunk érvényesült, néha nyomasztó fölényben játszva, ilyen arányban is megérdemelten szereztük meg a három bajnoki pontot. Meg kell jegyezni, mert nem szégyellni való, hogy Lévai kapuja már 470 perce érintetlen, legutóbb a körösladányi Papp Zs. talált a hálónkba, a 10. fordulóban. Legközelebb Gyulán lépünk pályára jövő vasárnap.
Jók: Viszkok, Polonszki, Medvegy, Kriska, Sztojka.

Jamina SE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-4 (0-4)
Békéscsaba, Bessenyei utcai Sportpálya – 100 néző. Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt (Bozóki R., Tihanyi G.)

Jamina: Harman J. – Horváth M., Ulrich N. (Bencsik P.), Milek B., Sebők M. (Leszkó A.), Faragó L., Kerekes A. (Kovács I.), Szudár Cs., Darányi D., Bencsik Cs., Dankó D. (Magyari N.)
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Murvai D.), Kiri B., Szikora M. (Takács J.), Polonszki P., Bakró G., Medvegy Á., Zima D. (Kukovecz D.), Kriska N., Piti L., Sztojka Á. (Furár R.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Piti L. 11′, Sztojka Á. 41′, Zima D. 42′, Kriska N. 45′

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: – Az első félidő utolsó öt percében történt rövidzárlat miatt csúfosra sikeredett a játékrész, de a második felvonásban legalább a becsületünkért küzdöttünk.

Rétes Pál: – Az első félidőben megnyugtató előnyt szereztünk szép támadásokat vezetve. Szünet után sem esett vissza a játékunk, de a helyzeteket nem értékesítettük.

A mérkőzés videós összefoglalója:

 

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

55 éves a szentandrási kertbarát kör

Dr. Jakab Gusztáv

A Magyar Tudományos Akadémián tartott előadást Dr. Jakab Gusztáv, a SZIE tanára