Connect with us

Csabacsűd

Ikszeltek a csabacsűdiek a tavalyi második Doboz ellen

A tavalyi ezüstérmest, a 15 forduló után dobogós helyen álló Doboz ellen védekező felállásban gyors védőikre alapozott kontrákra számítva léptek pályára a Csabacsűdi GyLSE játékosai. Az utóbbi idők nem túl szerencsés szereplését szerették volna feledtetni a hazai közönséggel.

A stratégia működött. A 11. percben a jobboldali védekező Kiss Gábor lépett fel, és adott nagyszerű beadást Kasnyik Dávidnak, aki fejjel vette be Bócsik Gergő hálóját (1–0). Az álomszerű kezdést követően is nagyon határozottan, magabiztosan játszottak. A félidőre is ez maradt az eredmény.

A második félidő 12. percében Kasik Márk Endrefalvi Eriknek szánt lövését a címzett átlépte, és hagyta Sándor Jánosnak, aki maga mögött hagyta a dobozi védelmet, és a kapujából kimozgó kapus mellett sajnos mellé lőtt. Nagyon szép akció volt.

A 62. percben egy hátra érkező labdát Gilik Attila lestoppolt magának, ám a levétele után ráléphetett, és elesett. Kihasználta ezt Komlósi Mikós, aki felszedte a talált labdát, és egyedül vezethette és lőhette kapura. Jansik János tehetetlen volt az ajtó-ablak helyzetben érkező támadóval szemben (1–1).

Ez a gól a doboziakat felrázta, a játék felgyorsult és bekeményedett. Jansiknak kétszer is a léc alá lőtt labdát kellett kikotornia. A 75. percben bekövetkezett a magyar, de lehet, hogy a világ futballtörténelmének legkomikusabb szöglete. A labda mögé álló játékos rúgott egy luftot, elesett, «– vagy fordítva, a labda pedig az alapvonalon kívülre gurult. Másodpercekig nem lehetett tudni, megsérült-e. Szerencsére nem.

A doboz határozottan gólveszélyesebben játszott – két kapufát is rúgtak –, aminek meg is lett az eredménye. Egy, a 88. percben a hálóba tartó labdát Gilik csak kézzel tudott kiütni, ami azonnali pirosat ért. Komlósi Miklós vállalta az ítéletvégrehajtó szerepét, de a remek formában védő Jansik lábbal kitolta a labdát a jobb kapufa mellé. Jansik megdicsőült, Gilik, bár a kezezése a legjobb volt, amit tehetett, megkönnyebbülhetett.

Két mérkőzés van a pihenőig, ha azokat győzelemmel hozzák, akkor közelebb jutnak ahhoz a céljukhoz, hogy a felsőházban végezzenek.

Csabacsűdi GyLSE – Dobozi SE 1–1 (1–0)

Csabacsűdi GyLSE: Sovány Pál, Gilik Attila, Kiss Gábor – András Attila Xavér, Viszkok Csaba – Endrefalvi Erik, Bertók Gergő (Koppányi Péter), Sándor János – Kasik Márk (82′ Magda Tibor) – Kasnyik Dávid (75′ Bobvos Richárd)

Jók: Jansik János, Kasnyik Dávid, Sovány Pál, Viszkok Csaba

Sonkoly Lajos: – Elégedett vagyok, nem lehet okom panaszra. Sajnos a tegnapi eredmények nem alakultak kedvezően számunkra, ezért lejjebb csúsztunk a tabellán. Látszódott minden játékoson, hogy megtesz mindent a társáért a pályán, ezért szép ez a csapatjáték, jó volt mindenkin ezt látni. A 11-es hatalmas védés volt, le a kalappal Jansik Jani előtt, aki így szolgáltatta nekünk az egy pontot, és a mérkőzés egyik legjobb játékosa volt.

Kiemelt

Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid) Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid)

Egy góllal legyőztük a Szeghalmot

Sport

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék) Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Békésszentandrás

Hét szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn

Hírek

Mezőkovácsházán hátrányból jutottunk a legjobb 4 közé

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect