Connect with us

Csabacsűd

A trefortosok közreműködésével gyúlt meg a harmadik gyertya Csabacsűdön

Sutyinszky Zoltán, a Csabacsűdi Terfort Ágoston Általános Iskola igazgatója gyújtotta meg a harmadik gyertyát az evangélikus templomban. Mielőtt átadta volna  a helyét a gyerekeknek, megosztotta gondolatait a megjelentekkel.

Bevezetőjében utalt arra, hogy ez az időszak az ünneplés mellett a számvetésé is. Az ember életében a boldog percek mellett mindig vannak nehéz időszakok, amelyeken a család, a kollégák és a diákok nélkül csak nehezen lehetne felülemelkedni. Éppen ezért hálával gondol mindazokra, akik az idei évben hozzájárultak a közös munkához, ezzel együtt sokak életébe hoztak örömet és változást.

– Karácsonykor minden megtörténhet. Aki hisz Istenben, az a csodákban is, s ezek létét utóbbinak tulajdonítja. Mások a különleges eseteket inkább a véletlennel magyarázzák – tért rá a közeledő ünnep varázsára. – Az ünnepek elmúlása után lassan ráhangolódunk a következő év kezdetére. Az élet halad egyik pillanattól a másikig. Az egyik percnek el kell múlnia ahhoz, hogy a másik maradéktalanul kibontakozhassék. Az élet sohasem mozdulatlanság. Nem feltartóztatható és nem konzerválható. Az élet szépsége, boldogsága és értelme a változás. S bizony ebben a változó világban meg kell találnunk számításinkat – folytatta a sort néhány gyakorlatias jótanáccsal.

Az ünnepek közeledtével arra kért mindenkit, hogy minden nap próbáljon meg egy kicsit megállni. Ezekben a percekben ugyanis könnyebben meghalljuk egymást, és jobban érezzük egymás társaságát. Gondolatait Calvin Coolidge üzenetével zárta.

Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni – ez a karácsony igazi szelleme.
Az általános iskolások verseket és karácsonyi énekeket hoztak el az adventi alkalomra, melyet a három gyertya lángjának fellobbantásával tettek emlékezetessé.

A gyertyagyújtás részeként a bejáratnál jótékonysági vásár fogadta a betérőket. Boroncsok Katalin elmondta, a termékeket az intézmény szülői közössége készítette a gyerekek közreműködésével. A befolyt összegből a december 21-i hagyományos karácsonyi játszóházat támogatják, elsősorban a szükséges alapanyagok megvásárlásával.

A település koszorújánál Pekárné Bakulya Tünde pedagógus emlékeztetett az ünnep lényegére. Mint elhangzott, a karácsonyi vásárok forgataga, az illatos kürtőskalácsok és forralt bor mellett ne felejtsünk el befelé figyelni, és megtalálni az egyensúlyt a türelmetlenül rohanó világ és a valódi értékek között.  A csoda ugyanis csak a lélekben születhet meg. Ehhez pedig próbáljunk meg újra gyermeki egyszerűséggel, kíváncsisággal és elragadtatással tekinteni a karácsony apró szépségeire, és meghallani az üzenetét.

Kiemelt

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Összeállt Csabacsűd éves programterve

Csabacsűd

Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva)

Megkezdte éves munkáját a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat

Csabacsűd

Fábri Melinda Fábri Melinda

Fábri Melinda: Egy könyvtárban sosem lehet unatkozni

Csabacsűd

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect