Connect with us

Hírek

Karácsony az ezüst világban

Emlékeznek a kedves olvasók a régi képeslapokon visszaköszönő havas, háborítatlan tájra, ahol a fenyőfák ágaira a szikrázó hó súlyos terhével telepedett meg és az ember ezen képek nézegetése közben a nyugalmat, csendet de mégis az állandóságot vélte felfedezni. A szikrázó világ megállít mindenkit egy pillanatra. A karácsonyi ünnepek közeledtével ezt érezzük mindannyian. Elcsendesedik kicsit a lelkünk. Átgondolunk dolgokat, melyeket év közben a rohanó és kapkodó hétköznapok miatt máshogy gondoltunk. Megbocsájtunk és egy kicsit jobban összetartunk. Ez az összetartozás segítette szebbé és kellemesebbé tenni az Ezüst Évek kedves időseit azon ünnepség, amit a két gondozó nő Kiszelné Arnóczki Szilvia és Pavlovics Attilláné Zsuzsi nagy szeretettel szerveztek a nyugdíjas klub tagjainak. Amikor az ember vásárol az ünnepekre és próbálja az ajándékokat eldugdosni a szerettei elől, valahogy izgalmasabbá teszi a készülődés perceit. Így volt ez most is. Az előkészületekben és a szervezésben benne volt az izgalom az ünnepekre való ráhangolódás és nem utolsó sorban a szeretet. Szeretettel készültek és készítették az ajándékokat, természetesen mind ezt titokban, hogy igazi meglepetéssel szolgáljanak a tisztes időseknek. A kézzel készített ajándéknak mindig nagyobb az ereje és ez most is így volt.  A szeretettel készült ajándék nagy örömet okozott a tagoknak és a meghatódottságtól néha elcsukló hangok minden köszönetnél többet jelentettek a gondozó nőknek.

A meglepetés mellet természetesen az ünnepség része volt a Zahorecz Pál evangélikus lelkész által celebrált Istentisztelet. A prédikációban a hit megerősítése és Jézus Krisztus születésének a világra hozott soha el nem múló szeretete volt a mondanivalója.

A nap további részében a Chován Kálmán Művészeti alapiskola tanulói által előadott karácsonyi műsor szolgáltatott kellemes élményeket. De a meglepetés nem csak a tagok felé volt igaz, hiszen Szilvi és Zsuzsi is meglepetésben részesült, az idős vendégek  szeretettel és meghatódva adták elő kiválasztott verseiket megörvendeztetve ezáltal barátaikat és a meghívott vendégeket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna és Kis Margit, Szarvas Város Barátainak Köre részéről és Dernovics László a körzet képviselője is.

Az ünnepséget egy jó hangulatú ebéddel zárták. A menüt húsleves, fasírt és hagymás krumpli valamint az elmaradhatatlan házi készítésű sütemények alkották.

Kellemes, meghitt hangulatban telt el az ünnepség.

A jövő év újabb, szeretetben együtt eltöltött napokat tartogat a nyugdíjas klub tagjai számára.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánnak mindenkinek az Ezüst Évek gondozói és tagjai!

Liszkai Ágnes

Kiemelt

Szántosi Dávid (Fotó: Babák Zoltán) Szántosi Dávid (Fotó: Babák Zoltán)

Sportolóként és emberként is példát mutat Szántosi Dávid

Sport

Szuper jó szlovákos farsang

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Fakupa IV: A Szarvasvadász nyert, az összetettet is vezeti

Sport

Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor

Bronz és ezüst a somogyjádi kadet válogatóról

Sport

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect