in , ,

A házigazda Szarvas sikerével zárult az öregfiúk tornája

Bogdán Gábor és Hamza Zoltán párbaja
Bogdán Gábor és Hamza Zoltán párbaja

A házigazda szarvasi csapat sikerével zárult a Békés Megyei Sport Extra Kupáért harmadik alkalommal kiírt Szilveszteri öregfiúk teremlabdarúgó-torna. A helyi old boyok a 8 együttes részvételével lebonyolított esemény döntőjében büntetőkkel múlták felül a korábbi kétszeres győztes Gyomaendrődöt.

A két finalista elkerülte egymást a csoportbeosztás során. Az A-jelű kvartett mezőnyéből kimagaslottak a hazaiak, a másik három csapat viszont nagyot csatázott egymással. A B-csoportban a címvédő verte valamennyi ellenfelét, a mezőny többi tagja ellenben ott is szoros meccseket játszott, ami a későbbi helyosztókra is átragadt. A bronzmeccset egyetlen találat döntötte el a szentandrásiak javára a telekiekkel szemben, a finálé viszont négy gólt is tartogatott egyenlő megosztásban, így a trófea sorsát büntetők döntötték el. A három kísérletből a szarvasiak voltak pontosabbak, ezzel először bizonyultak jobbnak a Gyomaendrődnél.

Az egész tornát baráti légkör jellemezte, rendkívül sportszerű mérkőzésekkel, Orovecz József és Gyekiczki István játékvezetőknek jószerivel csak a találkozók elejét és végét kellett jelezniük.

Az A-csoport végeredménye: 1. Szarvas 9 pont, 2. Telekgerendás 4, 3. Kondoros 3, 4. Békésszentandrás „A” 1.

A B-csoport végeredménye: 1. Gyomaendrőd 9, 2. Békésszentandrás „B” 4, 3. Pusztaföldvár 2, 4. Csorvás 1.

A helyosztók eredménysora. 7. helyért: Békésszentandrás „A”–Csorvás 2–2 (büntetőkkel: 0:2). 5. helyért: Kondoros–Pusztaföldvár 2–1. 3. helyért: Telekgerendás–Békésszentandrás „B” 0–1. Döntő: Szarvas–Gyomaendrőd 2–2 (büntetőkkel 2:1).

Végeredmény: 1. Szarvas, 2. Gyomaendrőd, 3. Békésszentandrás „B”, 4. Telekgerendás, 5. Kondoros, 6. Pusztaföldvár, 7. Csorvás, Békésszentandrás „A”.

Különdíjak. Gólkirály: Truczka Tamás (Szarvas) 4 találattal. Legjobb kapus: Kertész Árpád (Telekgerendás). Legjobb mezőnyjátékos: Werle Tibor (Gyomaendrőd). Legidősebb játékosok: Evanics István és Tárnyik Ferenc (Csorvás).

Ny. M.

Karácsony az ezüst világban

1,1 milliárd Ft-ból bővítik a békésszentandrási szennyvíztelepet