Connect with us

Békésszentandrás

Szentandrási diákok a da Vinci kiállításon

A Hunyadisuli környezet szakkörösei, a szakkör eddigi legérdekesebb kirándulásán vehettek részt. Budapestre utaztunk Leonardo da Vinci művész, feltaláló, zseni, interaktív kiállítására a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján. Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon több tucat fából épült találmányával is találkozhattak a gyerekek, amelyek működését ki is próbálhatták vagy számítógépes szimulációk segítségével ismerhették meg.

Miután minden eszközt kipróbáltunk átsétáltunk a Szent István Bazilikába majd a sok lépcső megmászása után a Panoráma kilátóból csodálhattuk meg Budapestet. Pihenésképpen rózsafagyit ettünk a Bazilika szomszédságában.

Budapest tömegközlekedésével ismerkedve elutaztunk a 3-as és a 4-es metrón a Gellért térre, ahonnan a Szabadság hídon át visszasétáltunk Pestre. Végig villamosoztunk a 2-es villamossal a Duna partján a Jászai Mari térre és ott hajóra szálltunk. A dunai hajóközlekedés gyakorlatilag egy sétahajózás budai és pesti panorámával. Mi a Nemzeti Színházig utaztunk ezen a csodálatos vízi úton.

Igazán fantasztikus élményekben volt részünk, melyet köszönünk a szülőknek és a Békésszentandrás Nebulóiért Alapítványnak, akik a kiállítás belépőit és a tömegközlekedéshez a napi bérletet biztosították számunkra.

Révész Júlia – Rekényiné Gábor Krisztina

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Fiatal értelmiségiekkel frissülve képzeli a jövőt Sinka Imre

Békésszentandrás

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán) Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect