Connect with us

Békésszentandrás

Szentandrási diákok a da Vinci kiállításon

A Hunyadisuli környezet szakkörösei, a szakkör eddigi legérdekesebb kirándulásán vehettek részt. Budapestre utaztunk Leonardo da Vinci művész, feltaláló, zseni, interaktív kiállítására a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján. Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon több tucat fából épült találmányával is találkozhattak a gyerekek, amelyek működését ki is próbálhatták vagy számítógépes szimulációk segítségével ismerhették meg.

Miután minden eszközt kipróbáltunk átsétáltunk a Szent István Bazilikába majd a sok lépcső megmászása után a Panoráma kilátóból csodálhattuk meg Budapestet. Pihenésképpen rózsafagyit ettünk a Bazilika szomszédságában.

Budapest tömegközlekedésével ismerkedve elutaztunk a 3-as és a 4-es metrón a Gellért térre, ahonnan a Szabadság hídon át visszasétáltunk Pestre. Végig villamosoztunk a 2-es villamossal a Duna partján a Jászai Mari térre és ott hajóra szálltunk. A dunai hajóközlekedés gyakorlatilag egy sétahajózás budai és pesti panorámával. Mi a Nemzeti Színházig utaztunk ezen a csodálatos vízi úton.

Igazán fantasztikus élményekben volt részünk, melyet köszönünk a szülőknek és a Békésszentandrás Nebulóiért Alapítványnak, akik a kiállítás belépőit és a tömegközlekedéshez a napi bérletet biztosították számunkra.

Révész Júlia – Rekényiné Gábor Krisztina

Kiemelt

Hodálik Pál alpolgármester és Vida Krisztina klubvezető (Fotó: Hegedűs Éva) Hodálik Pál alpolgármester és Vida Krisztina klubvezető (Fotó: Hegedűs Éva)

Szarvason idősnek lenni jó

Hírek

Soha nem látott siker a szarvasi birkózás történetében

Hírek

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect