in , ,

Punks for dogs

0

Egy nem mindennapi koncertnek lehetett szem és fültanúja az a szarvasi járókelő, aki a szombat délutáni igen zord időjárás ellenére a Zenepavilon közelében sétált. Két punk zenekar adott jótékonysági koncertet a gyönyörű fák alatt a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Egyesület, pontosabban az általuk patronált kutyák javára.

Amint azt Gál László, a 15 éves szarvasi Méla Undor zenekar dobosa elmondta, az ötlet még tavaly ősszel merült fel Gulyás Lászlóban, a zenekar gitárosában és idén áprilisban került megvalósításra. Az ingyenes koncerten nemcsak a Méla Undor, hanem az Intruders zenekar is fellépett, akik néhány lelkes rajongójukkal együtt érkeztek az eseményre.

A jótékonykodás nem áll messze a Méla Undor zenekartól, hiszen tavaly Sutyinszki Istvánt támogatták, aki ezáltal el tudott utazni a tereplövész világbajnokságra. István testvére, Szilvia, pedig a SZKEK tagja.

A „Miért éppen a kutyák?” kérdésre Laci a következőt válaszolta:

„Jó érzéssel tölt el, ha zenélhetünk, és ha ezt egy jó cél érdekében tehetjük, akkor az még jobb dolog.”

Jövőbeli jótékonykodásaik célcsoportja egyelőre önmaguk lesznek, egy ciprusi utazás és esetleges klipforgatás a terv.

Varga Sára, a SZKEK alelnöke elmondta, hogy nagyon örültek a megkeresésnek, és minden támogatást örömmel fogadnak. Jelenleg a telepen közel 40 kutyát gondoznak, 3 főmunkatárssal, de mindig szükség van az önkéntesekre. Bár a SZKEK egy igazi amazon csapat, hiszen nők alkotják, bizony elkélne néhány állatbarát férfi segítsége is a mindennapi munkák során. A telep hamarosan új beruházással bővül: egy nyertes pályázat után új kennel sor kerül kialakításra. A megmaradt anyagokból pedig a meglévő kerítést igyekeznek rendbe hozni, amit az idő és a kutyák kikezdtek.

Aki pedig nem tudott részt venni a koncerten, de szívesen támogatná a négylábúakat, az megteheti pénzadománnyal, régi törölközőkkel és pokrócokkal, rizzsel és tésztával, illetve örökbefogadással vagy önkéntes munkával.

Négymilliárd fényévre látott el egy magyar asztrofotós

0

Szentandrási diákok a da Vinci kiállításon