in

Mácsár Dorina kick-box bronzérmet szerzett!

Május 3-án szombaton Füzesgyarmaton került megrendezésre a Békés megyei kick-box diákolimpia, melyre csak általános és középiskolások nevezhettek.
Mint a verseny elnevezéséből is kiderül kick-box szabályrendszerben kellett megküzdeni az egyes korcsoportok képviselőinek a bajnoki címekért. A Szarvas SE Taekwon-do Szakosztályát csak Mácsár Dorina (9.gup) képviselte, mert a többiek edzőtáborban vettek részt. Dorina a 7-9 évesek között a legfiatalabb versenyzőként indult a 25 kg-os súlycsoportban.

A számára még ismeretlen szabályrendszerben az első meccsén kissé indiszponáltan kezdett: az első menetben nála nyurgább ellenfele rendre bevitte találatait. A második menetben már jóval összeszedettebb mozgással csökkenteni tudta a hátrányát, azonban ez nem volt elegendő a győzelemhez. A bronzmeccsen egy füzesgyarmati, hasonló testi felépítésű kislánnyal került szembe. Dorina itt már figyelt az edző taktikai utasításaira is, és ésszel, tisztán játszva simán hozta az első menetet. A második menetben a magabiztos vezetés hatására már megvillantotta a magas szintű taekwon-do lábtechnikákat, ezzel is tovább növelve előnyét. A küzdelem végén a vezetőbíró Dorina karját emelte a magasba, így az eredményhirdetéskor egy bronzzal gazdagodott az éremgyűjteménye. A kitartó edzés meghozta a gyümölcsét: fél év alatt 3 dobogós helyezés! Sikeréhez hozzájárultak a felkészítők is: Tóth István 4.dan , Pálinkás László 1.dan , Bessenyei Ferenc 1.dan , Borgula György 2.gup és Gáll „Baba” József.
A Taekwon-do Szakosztály továbbá köszöni Szarvas Város Önkormányzata segítségét és itt hívja fel a figyelmet edzéseire, amelyek minden hétfőn és csütörtökön 17.30-kor a Petőfi utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre, melyekre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Vélemény, hozzászólás?

Cigányok, akiket szívesen látunk…

Makettkiállítás