in

A bűzben élő város


Az állami közútkezelő társaságtól kért és kapott, 2007-es, de néhány esetben még korábbi adatok alapján keresték Magyarország legforgalmasabb települését az index.hu munkatársai. 46 olyan település forgalomszámlálási adatait kérték le, amelyen egy- vagy kétszámjegyű főút megy át, mint a mi 44-esünk.További feltétel volt, hogy a főútnak ne legyen elkerülő szakasza – vagyis az valóban bemenjen a településre –, valamint az, hogy a térségben ne legyen a főút forgalmát elvezető gyorsforgalmi út. A felmérésből kihagyták Budapestet, feltehetően minden kategória győztese lett volna.

Némi öröm az ürömben, hogy csak egy összevetési módszer alapján kerültünk be az első tízbe, de az összes többiben is csak hajszálnyira szorultunk ki onnan.
 

Viszonyításképpen, hogy tudjuk hol a helyünk a napi 15282 egységjármű/napos forgalmunkkal:

Az abszolút győztes Pécs, napi 34093 egységével, a harmadik Debrecen 29410-zel.

Dunaföldvár 27806 egysége azt jelenti, hogy ott egy egyszámjegyű főúttal és egy stratégiai Duna-híddal is kevesebb, mint a duplája az itteni forgalomnak.
 

A cikk írói egyértelműen Románia és Bulgária EU-hoz való csatlakozásában, és a nagy európai tranzitutak elhelyezkedésében látják a forgalom volumenét, ill. növekedését.

Olvassa el a teljes cikket az indexen!
(Forrás: index.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

770 millió iskolafelújításra, építésre

Fogathajtók Ezüstszőlőben