in

India magyarországi Nagykövete a HAKI-ban tárgyalt

2008. november 5-én a szarvasi Halászati és Öntözési Kutatóintézetbe látogatott Ranjit Rae Úr, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete. A Nagykövet Úr tájékoztatást adott arról, hogy a két ország mezőgazdasági szakminisztériumai között ez év januárjában aláírt együttműködési szerződésben foglaltaknak megfelelően októberben Budapesten megtartotta első közös ülését a mezőgazdasági munkacsoport. Kidolgozásra került a 2009-2010. közötti időszak munkaterve, amelyben 5 együttműködési területet jelöltek meg:
1. közös kutatási projektek;
2. információcsere közös workshopok és konferenciák keretében;
3. oktatás, kutatói és szakértői csereprogramok a két ország szakintézményei között;
4. genetikai alapok, technológiák és az ún. „jó gyakorlatok” cseréje;
5. a magánszektor részvételének elősegítése a fenti területek mindegyikén, ahol ez megvalósítható.
 

A HAKI vezetése tájékoztatta a Nagykövet Urat a HAKI több évtizedre visszanyúló indiai szakmai kapcsolatairól. A megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy az említett keretprogram jó lehetőséget biztosít a kapcsolatok továbbfejlesztésére, esetenként újraindítására. A HAKI közösen fog pályázni indiai partnerintézeteivel a megnyíló pénzügyi keretek elnyerésére.

A program részeként Mr. Ranjit Rae megismerkedett a HAKI kutatási-fejlesztési programjaival és infrastruktúrájával. Szintén látogatást tett a HAKI-val az Akvapark Egyesület keretében szorosan együttműködő Szarvas-Fish Kft. telepén is.
 

 

 

 

 

 


Dr. Müller Tibor a Szarvas-Fish Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatja Ranjit Rae Urat, az Indiai Köztársaság magyarországi Nagykövetét a telepen folytatott afrikai harcsa termelésről.


Mr. Ranjit Rae, Dr. Váradi László főigazgató társaságában megtekinti a Szarvas-Fish Kft. szarvasi afrikai harcsa tenyésztő telepét.

Vélemény, hozzászólás?

A lenyugvó napnak nincs ereje

Az Aranyszarvas, amit levettek Szarvas térképéről