in

9 olimpiai arany Szarvason

Szarvason jártak a magyar olimpiai csapat legeredményesebb versenyzői, a kajakosok, Kovács Katalin, Janics Natasa, Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Kammerer Zoltán, valamint Vajda Attila kenus. A találkozót a Szarvas-Fish Kft. vezetői szervezték, annak apropójából, hogy a jövőben támogatni kívánják a már annyi örömöt okozó sportág versenyzőit a versenyekre való felkészülésben. A versenyzőket elkísérték edzőik is, Sári Nándor, a kajakosok, és Vécsi Viktor, Vajda Attila mestere. Az eseményre meghívást kaptak a szarvasi és a szentandrási kajakospalánták is, mintegy inspirációként sportcéljaik eléréséhez. Az olimpikonok kötetlenül meséltek élményeikről, sikereik és kudarcaik megéléséről.

A szót Kovács Kati, mint legrutinosabb nyilatkozó vitte. Elmondta, hogy egyéni sikertelenségében nem játszott szerepet az a városi legenda, hogy erőt tartalékolt a párosra, mert nem akarta cserbenhagyni Janicsot. Elmondása szerint a profik mindig azon a versenyen akarnak nyerni, amelyiken éppen futamban vannak, mert mi van, ha a következő nem úgy jön össze, ahogy szeretnék. Mind máig nem értik, hogy a németek hogy tudtak olyan jó rajtot venni, amivel tulajdonképpen meg is verték a magyar egységet, ez edzőjük szerint még megfejtésre vár.

A sportágban történő kísérletezések kapcsán Vajda Attila emlékezett vissza arra, hogy megdöbbenve látta mikor az egyik német versenyző egy hatalmas, az övénél 2,5 centivel szélesebb, téglalap alakú lapáttal jelent meg a rajtnál, és igaz, hogy egy 190 centis izomember kapaszkodott belé, ennek ellenére rendesen kivette belőle az erőt a futam végére.

Kammerer edzője elmesélte a K-2 1000 történetét, miszerint 250-nél még nem voltak megijedve, hogy 2,5 másodperccel vezették a fiúk a mezőnyt, de még 500-nál sem, ahol tartották azt, az ijedtség akkor kezdődött, mikor ahelyett, hogy lazán beutaztak volna a célba itt még rátettek egy lapáttal, és a végére teljesen elfogytak. Kammerer szavai szerint „ha egy kicsit gyengébbek vagyunk, megnyerjük”.
A találkozó után nem úszták meg a szokásos autogramosztást sem, ki kedvenc pólójára, ki csak egy darab papírra próbálta begyűjteni az aláírást, ami ereklyét csinál majd az értéktelen alapanyagból.

A program hátralevő részében a sportolók és kísérőik megtekintették a Szarvas-Fish Kft. telephelyét, ahol a zárt rendszerű tartás mellett nevelt halak kiváló viccpartnerek voltak, mivel etetéskor úgy néz ki egy ilyen medence, mintha forrna a víz, és a kád körül állókat pillanatok alatt lefröcskölik. Így a medencéhez későbben érkező, mit sem sejtő Kovács Katit, majd Janics Natasát állították a társak a medence mellé, hogy nekik se maradjon el a zuhany.

Vélemény, hozzászólás?

So si nyevipe, cigányok?

A fotózás viszontagságairól