Connect with us

Koncert

Karácsonyi ajándék – karácsony előtt

Tíz éve lépett fel először a Szarvasi Kamarazenekar karácsony előtt az akkori Fő Téri Iskola dísztermében, hogy zenei ajándékot nyújtson át a komolyzene szarvasi kedvelőinek. Azóta kinőtték a termet, így a „jubileumi” ajándék már a Művelődési Ház színháztermében zajlott december 7-én.
– Először telt meg a nézőtér – örvendezett Csasztvan András igazgató. – Lehet, hogy a műsor vonzotta a nézőket, mert most könnyedebb darabokat is műsorukra tűztek, de az is lehet, hogy a Kőszegi Fesztiválon nyert díj híre.

Nem csalódtak, akik gyönyörködni jöttek. Hajszálpontosan kezdődött a műsor: Schubert Ave Marija c. művének hangjaival, csak ezután lépett a színpadra a mindenkori műsorvezető, Brachna Irén, a Zeneiskola igazgatója. Juhász Gyula versével köszönt be, majd érdekes zenei történetekkel szórakoztatta a nézőket, ezekkel vezette fel az egyes zeneszámokat. Pechan Zoltán karnagy, és Vas István művészeti vezető irányításával nívós és hangulatos műsort élvezhetett a közönség. A tapsról ítélve elvezte is. Elhangzottak – többek közt – Albinoni, Vivaldi, Dvoŕák és Bizet „népszerű” szerzeményei, Bloch József  Bihari kesergője. Befejezésül színpadra lépett a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola énekkara Szabadosné Kozák Ilona vezetésével: egy angol karácsonyi dalt énekeltek zenekari kísérettel. A hangverseny után méltán hangzott a vastaps.

 

A képek az Szarvasi Arborétumban tartott koncerten készültek.

Up Next:

Fülharmónia

Don't Miss:

Együttzenélés

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A rovatot támogatja:

Archívum

2008. december
h k s c p s v
« nov   jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect