in

Ausztrál Open – szarvasi szemmel

szavayagi

szavayagiA newjság Ausztráliába, Melbourne-be akkreditált tudósítója küldött képriportot az Ausztrál Open nyitónapjáról. Ahogy arra a newjság rendszeres olvasói emlékezhetnek osztrák sógorunkra, Alexander Lorenzre, az ORF Ausztráliában rezidens tudósítójára, aki  beleszeretett Szarvasba, évről-évre visszajár ide, szerzett barátokat, és most az ő segítségével kaphatunk első kézből képeket és adatokat Párizs Szabolcstól az Ausztrál Openről.

A verseny magyar szempontból nem kezdődött fényesen, Szávay Ágit 2:1-re (6:3, 3:6, 6:4) ütötte meg egy kazah versenyző, a még orosz nyelven nevelkedett fülünknek is szokatlan nevű Voszkobojeva. Lehet, hogy már ott eldőlt a mérkőzés, mikor megkérdezték, hogy kivel játszik. A mérkőzésen volt ugyan egy maroknyi magyar, de kevés volt a bíztatás. Nagyon ki volt készülve szegény Ági, ahogy az egyik képen lehet is látni. A meccs végén tökegyedül vonult el a pályáról, senki nem kísérte még az edzője sem, a meccs után el is váltak az útjaik.

Az általános tudósításokhoz még Szabolcs személyes élményei alapján hozzá lehet tenni az, hogy rohadt meleg van (35-36 fok), ráadásul olyan erősen süt a nap, hogy még 20-as faktorú krém mellett is leégeti az emberről a bőrt, mindenesetre Szávay Áginak nem kell tovább tartani az ózonlyuk miatti bőrrák veszélyétől.

Vélemény, hozzászólás?

bamakostart

Start Bamakóba

bamako215

A Békés Vándor Spanyolországba ért