in

Ausztrál Open – szarvasi szemmel, Czink továbbjutott

czinkmelinda

czinkmelindaA mai 38 fokos hőmérséklettel ez volt az idei nyár és az Australian Open legforróbb napja.

Forró hangulat uralkodott a pályákon is. Az ausztrál szurkolók nagy bánatára a legnagyobb helyi kedvenc Lleyton Hewitt az első fordulóban 5 szettben vereséget szenvedett a chilei Fernando Gonzalez-től. A chilei szurkolók óriási ünneplésbe kezdtek a stadion melleti parkban ahol egy óriási kivetítőn keresztül az ausztrál szurkolókkal együtt együtt követték a mérkőzést. Az ausztrálok néma csendben, szinte sokkos állapotban vették tudomásul legjobb játékosuk kiesését.

 

Örömteli magyar sikert hozott a mai nap: nagyon szép, 6:2, 6:2-es győzelemmel jutott az Australian Open második fordulójába Czink Melinda, aki a román Sorana Cirsteát verte meg simán, 54 perc alatt.

 

Szávay Ági tegnapi szomorú veresége után végre van okunk örülni. Szarvasi-osztrák barátunk, Alexander Lorenz -aki nyaranta Siratóban lakik saját kis házában – szintén örült a magyar sikernek, de méginkább honfitársai sikeres szerepléseinek: Jürgen Melzer és Stefan Koubek is meglepően sima győzelemmel jutottak tovább a 2. fordulóba.

 

Holnap kezdődnek a 2. forduló mérkőzései valamivel hűvösebb, az előrejelzések szerint 29 fok körüli hőmérséklet mellett.

Vélemény, hozzászólás?

bamako215

A Békés Vándor Spanyolországba ért

Újabb hírek a „bamakós” csapatról