in

Olcsóbb, hatékonyabb közigazgatást a népnek!

juhaszferenc

juhaszferencNem lehet egyszerre szlovák adórendszer és svéd ellátási rendszer, jelentette ki Juhász Ferenc, a szocialista párt elnökhelyettese Földesi Zoltán dolgozószobájában, elsősorban pártpolitikusi minőségében tartott sajtótájékoztatóján. A jelenlegi válságról szólva elmondta, mikor az olyan mintaállamok, mint Szlovákia, a Balti államok, vagy Írország az államcsőd szélére kerül, mikor Izland teljesen elkészült, és az ország vezetése 1-2%-os GDP növekedést vár, ehelyett jó ha megússzuk 2%-os visszaeséssel, ilyenkor a politikai erőknek egyfelé kellene menni.

Célzott ezzel Orbán Viktor ma reggeli kijelentésére, hogy ő nem a Kormánnyal akar együttműködni, hanem a polgárokkal. Beszélt az adóátrendezési tervekről, amivel a munkahelyek megőrzésére, vállalkozások adóterheinek könnyítésére próbálnak koncentrálni, ugyanakkor a segélyre épített, élősködő életmód megszüntetésére, és az egyéni teljesítményekre való ösztönzésére.

A jelenlegihez hasonló gázmizériák elkerülésére a kormánynak két szóba jöhető megoldása van talonban. Az egyik: orosz gázt kerülő úton, a másik: folyékony gázt az araboktól. Az nem teljesen világos, hogy miért jobb, ha az oroszok helyett az arabok zárják el a csapot. Arról szó sem esett, hogy ezekből a pénzekből alternatív energiaforrásokat támogatnának, miközben egy hőerőművön ülünk. Valószínűleg még nem sikerült kidolgozni, hogy hogy lehetne gusztusosan megadóztatni a földhőt.

Az állami szintű takarékoskodásról szólva szerinte nem az lenne a megoldás, hogy az állami vezetők Escortokkal járjanak 15-20 milliós autók helyett, amivel 248 milliót lehetne megtakarítani, hanem pl. a 199 fős parlamenttel, ami 40 milliárdot hagyna a zsebben. Innen, faluról nézve mindkettő szimpatikusnak tűnik.

A sajtótájékoztató után Juhász Ferenc lakossági fórumot tartott a Vasipari ebédlőjében.

Vélemény, hozzászólás?

Vitamin Zöldségüzletek

melis_janos_k

Az Év Jegyzője lett az Év Embere