in

Négy bajnoki serleget hoztak a gépírók Szarvasra

gepirok090402

gepirok090402

Március 21-e a szarvasi gépírók, szövegszerkesztők, gyorsírók számára már nem csupán a tavasz kezdetét jelenti. Ezen a napon vette át négy versenyző a magyar bajnoki címért járó serleget.

 

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége által rendezett legrangosabb verseny eredményhirdetését tartották a tavasz első napján Budapesten. A Szarvasi Helyi Csoport 7 tagja, valamint Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Vajda Péter Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 12 diákja vett részt a február 28-án rendezett országos bajnokságon. A versenyen nyújtott teljesítmények alapján osztják ki minden évben a 11 bajnoki címet. A várakozással teli hosszú napok után először a Szövetség honlapján jelent meg az eredmény, első oldalon a bajnokok nevével.

 

A bajnoki címmel kitüntetett versenyzők között 4 szarvasi név volt.

Csikós Edina Magyarország 2009. évi junior szövegszerkesztő bajnoka,
Csipai Melinda Magyarország 2009. évi felnőtt szövegszerkesztő bajnoka,
Krasznai-Kis Eszter Magyarország 2009. évi összetett (gépírás, gyorsírás) bajnoka,
Pribelszki Petra Magyarország 2009. évi ifjúsági szövegszerkesztő bajnoka lett.

 

De a dicsőségtáblán még ott találjuk Oncsik Máriát, aki szövegszerkesztésből 1., Tusjak Tündét, aki 2. helyezést ért el a junior korosztályban. A felnőttek között Nagrant Tünde 3, Szondiné Szvák Nóra pedig 4. helyezést ért el. Szépen szerepeltek az utánpótlás tagjai, a diákok is, hiszen valamennyien sikeres dolgozatot készítettek és a középmezőnyben végeztek.

 

A szarvasiak tehát ismét helytálltak, az ország legjobbjai lettek. Bízunk benne, hogy Csikós Edina, Krasznai-Kis Eszter, Nagrant Tünde és Szondiné Szvák Nóra Pekingben, a világbajnokságon is ott lehet.

 

Ehhez továbbra is várjuk a támogatásokat a Szarvasi Öregdiákok Baráti Köre számláján: 11733058-20001003.

 

Vélemény, hozzászólás?

koncert090401

Koncert vidám hangulatban

benkagala090403

Benka Gála 2009