in

20. Tokyoi SUZUKY Világkupa Szarvasi indulóval

035

035Az elmúlt hétvégén rendezték meg Tokyoban a 20. SUZUKY VILÁGKUPÁT  19 nemzet részvételével. A világon először a Nemzetközi Aerobic Szövetség az IAF rendezett világversenyt az aerobic sportágban. Magyarországot akkor SINKÓ ANDREA és GUCZOGI GYÖRGY képviselte. Az új sportág azóta népszerűvé vált, a magyarokat is a vezető aerobicos nemzetek között tartják számon. Ki ne emlékezne a “PÉCSI SASOK”-ra, akik hatszoros világbajnokok, és Suzuki Világkupa győztesek is.

 

033Ezen az igen rangos versenyen néhány éve már az utánpótlás korosztály is szerepel. Városunkat és egyben Magyarországot képviselte GYEKICZKI GYÖNGYI, Somogyi Zsuzsa tanítványa, a RITMUS SPORTAEROBIC CLUB SZARVAS versenyzője.
031Gyöngyi ezúttal egyéni gyakorlatát mutatta be. A szombati elődöntőben igen magas pontszámmal, 18.05-el holtversenyben a 2-3. helyen került döntőbe. A másnapi döntőben a mezőny összes versenyzője, így Gyöngyi is még jobb gyakorlattal (18.15pont) kápráztatta el a nézőket.
A döntőben Gyekiczki Gyöngyi a világ legjobb aerobicosai között, tengerentúli japán, újzélandi ausztrál, valamint a világbajnok spanyol versenyző mögött, a hetedik helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

kiallitas090427

Árverésre készülnek

„Figyeljük a táblákat jelezzük a hibákat!”