in

Falunap: Kardos és Gyomaendrőd nyert

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében 2009-ben is számos fejlesztési cél valósulhat meg, a gépberuházástól az állattartó telepek korszerűsítésén át, a falusi turizmus fejlesztésén keresztül, a vidéki örökség megőrzéséig.

 

Erre a célra eddig mintegy 103 milliárd forintot fizetett ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az idén még az ÚMVP forrásaiból további 150 milliárd forintot kaphatnak pénzügyi segítségként a pályázók, jövőre pedig ez az összeg eléri majd a tervek szerint a 160 milliárd forintot. Tekintettel a 2007-es és 2008-as évek folyamán megnyitott nagyszámú ÚMVP támogatási konstrukcióra, 2009. első félévében a már benyújtott támogatási kérelmek feldolgozása, illetve a kifizetések felgyorsítása kap nagyobb hangsúlyt.

 

A Magyar Fejlesztési Bank továbbra is nagyon kedvező hitelekkel áll a vállalkozások rendelkezésére. A mezőgazdaság finanszírozhatósága érdekében a Földművelésügyi Minisztériummal közösen egy speciális hitelprogramot dolgozott ki a gazdálkodók támogatására, amelynek keretében 60 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Konkrét helyi hír, hogy a Körös-szögi kistérségből két nyertes pályázója van a „Vidéki rendezvények, falunapok szervezésére” kiírt pályázatnak. Az ÚMVP Irányító Hatósága a kardosi falunap, illetve a gyomaendrődi halfőző verseny lebonyolítását támogatja fél-fél millió forinttal.
Az aktuális és várható pályázati lehetőségekről, továbbá a hitelprogramokról bővebb felvilágosítást irodánkban kaphatnak.

 

Szarvasi Kistérség HVI
5540 Szarvas, Szabadság út 36.
66-400-500; szarvasi@vkszi.hu

Vélemény, hozzászólás?

gyakorlo090430

A Műszakiak Napján a Gyakorlósok

perzsa090430

Perzsa kézműves kiállítás