in

Megdöbbentő dokumentum: rabszolgatartás Szarvason

A manapság egyre gyakrabban emlegetett, de a hivatalos szervek által legtöbbször elnézett csicskatartás tipikus esetének nyomaira bukkant hírportálunk Szarvason. Egy rabszolgaként tartott ember juttatta el hozzánk azt a rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyből világosan kiderül: a XXI. század Magyarországán fogvatartanak embereket, akiktől elveszik nyugdíjukat, segélyüket, és embertelen körülmények között tartják őket. Emellett egész nap dolgoztatják, és rendszeresen meg is verik „tulajdonukat” az elsősorban cigány származású rabszolgatartók.

 

Ha ez nem volna elég, akkor hozzátehetjük, hogy a rendőrség vagy tehetetlen, vagy nem mer semmit tenni a csicskatartás ellen. Néhány településen nyílt titok, hogy ez létezik, és az is előfordul, hogy kereskednek az emberekkel.

 

A jegyzőkönyvből látszik, hogy a fogvatartók cselekményei a sértett elmondása szerint éppen csak súrolják a törvénytelenség határát. Egyértelmű, hogy a névtelenségbe burkolózó sértett nem önként adta oda rendszeresen a pénzét és személyi okmányait, valamint hogy a bántalmazása általában túllépte a „súlyos testi sértés” határát. Ezt minden helybeli tanúsítani tudja.

 

Vajon minek van a rendőrség? Nyilván ők is látják, hogy a csicskaként tartott férfi nem mer tartóira vallani. Miért nem nyomoznak, ha látják, hogy egyértelmű törvénytelenségek folynak, és rabszolgaként tartanak egy embert? Hol vannak a jogvédők? Egyszerűbb, ha a homokba dugják a fejüket, és rasszizmusról beszélnek.

 

A legnagyobb internetes enciklopédia definíciója szerint „A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik és mint ilyen, valaki másnak a tulajdona. A rabszolgák adásvételének a neve rabszolga-kereskedelem. Fontos jellemző, hogy a szabadságtól való megfosztás fizikai vagy intézményesített erőszakkal történik, célja a gazdasági kizsákmányolás. Hivatalosan ma a rabszolgaság a világ minden országában megszűnt. Ennek ellenére sok ember él ilyen típusú függőségben.”

 

Forrás: http://www.bszo.hu/node/886

 

Vélemény, hozzászólás?

jatszoter090524

Palacsintázás a játszótéren

csabacsud090526

Gyermeknapi szereplés Csabacsüdön