in

Benne vagyunk a tévében

Rakéta fellőve, narancsriasztást adtak ki Szarvas területére csicskatartás-ügyben. 8 perc 40 másodpercig ismét bekerültünk a tévébe, ha nem is a királyiba D. Tóth Kriszta és Mohácsi-testvérek segítségével, csak a Hír TV-be, ahova ugye nem olyan nehéz. Állítólag 100-150 csicskát tartanak a környéken, de bemutatunk a newjság olvasóinak 3 olyan bizonyítékot, ami után világos lesz, hogy csicskák nincsenek, vagy legalábbis egy másik bolygóról jöttek, de most visszamentek, mert nem szeretik a felhajtást.

 

Polgármesterünk a riportban elővette csicska-dossziéját, majd elmesélte a riporternek, hogy szarvasi családok „jószolgálatból” magukhoz vesznek elesett embereket, akiket dolgoztatnak, és elveszik a nyugdíjukat. Alkalmanként el is verik őket, hogy emlékeztessék őket a rosszabb napokra, és felhívják a figyelmüket, hogy milyen jó dolguk van most. Ezt a Kossuth utca elején rögtön le is tagadták (1. bizonyíték). Elmondásuk szerint még csak nem is ismernek olyanokat, akik csicskát tartanának. Egy-egy.

 

A „bizonyítás nehéz”, mondta a riporter. Na ja, ha valaki egy órát tölt a városban, és azt is idióta szerpjátékkal tölti, akkor tényleg nehéz, de mint az interjúk előtt elmondták, a csicskáztatás legalább 10 éve folyik. Vagy nem folyik semmi, ahogy azt a Kossuth utca elején állították. Ennyi idő alatt azért csak lett volna mód a papíron történő bizonyításra. Tény, hogy a csicskáknak tűnő személyek mintha eltűntek volna a városból.  A szerda éjjeli vihar nyomait még délután is látni lehetett az előtt a ház előtt, ahol máskor enni lehet a járdáról, és a fű az állandó tisztántartásától pusztult ki az utcán.

 

Mint elmondták, a stábnak nem volt könnyű csicskát találni. Jöttek volna csak két évvel korábban, mikor reneszánszát élte a főutcán a szaros vastalicska tologatása, olykor naponta kétszer is, és aminek a logikáját nem sikerült megfejteni, mert soha nem vittek rajta semmit. Valószínűleg csak turistacsalogatóként, szigorúan a falusi turizmus fellendítésének érdekében tették. Azért valahogy sikerült Juditba botlaniuk, aki korábban újságíró volt, és akivel nap, mint nap találkozhatunk az utcán. Judit elmondta, hogy édesgették magukhoz, hogy dolgoztatták, és hogy alázták meg. Judit szeme, arca a többi csicskától eltérően meglepően tele volt élettel, és színészi képességekkel is meg van áldva. Próbált már valaki csicska szemébe nézni? Mintha egy hal nézne vissza. Fogott már valaki kezet csicskával? Én igen. Olyan valószínűtlen tapintású volt a bőre, mint a legfinomabb selyempapír, de talán még inkább mintha nem is élő emberé lenne (2. bizonyíték). Visszatérve Judithoz, pár hónapja mellém csapódott a régi Rendőrség előtt a járdán, és elkezdte magyarázni, hogy ő az, akit a (Hír?) tévében láthattam, csak kikockázták az arcát. Pár hónapja, de lehet, hogy egy éve is van ennek. Vagy állandó szereplője a hírtévének Judit, vagy időutazó (3. bizonyíték). Mindenesetre legközelebb megkérem, hogy mondjon 5 számot.

 

Babák Mihály elmondása szerint komoly feszültségforrás, hogy Szarvas belvárosában az összes polgári házat a csicskatartók vásárolták fel, mialatt az Árpádot mutatták. Gondoljunk bele azoknak a békéscsabaiaknak, gyulaiaknak a helyébe, akik látták a műsort, amikor legközelebb áthasítanak a városon, megnyúlt arccal ránéznek az Árpádra, mint a csicskatartók rezidenciájára, és azt mondják „bakker, eddig azt hittem, hogy ez egy szálloda”.

 

Polgármesterünk elmondta azt is, hogy a családtagok többsége nem dolgozik, tehát jogosult a segélyre, és van olyan, akihez kétszer csenget a postás, mert egyszerre nem tudja kivinni a lóvét, mert havi 1 milliónál is többet kapnak. Vannak, akik nem tudják kivárni otthon a postást, és a Posta sarkán fülelik le, hogy mielőbb hozzájussanak a pénzhez. Elhangzott még az is, hogy kell a pénz a Mercik megtankolásához. Emberek, a cigány-mercik ideje 10 éve lejárt! Ma csak egyiküknek van Mercije, ő meg jól menő vállalkozó, munkával keresi a benzinre való pénzt. Legalábbis így hallottuk.

 

Nem szeretnénk, ha a newjságot a cigány-témák vinnék, de még elmondjuk majd egy lehúzás történetét, ami tulajdonképpen adás-vétel volt, aztán befejezzük, mielőtt lerasszistáznak bennünket.

 

Nézze meg a Hír TV-ben vetített műsort! 

{flv}csicska_hirtv{/flv}

Vélemény, hozzászólás?

Új gyermekkönyvek a Városi Könyvtárban

benkasballagas090613

Ballagás a Benkában