in

Fordított Fülek party

Nincs megállás!

A kis csapat nagyon készült az ominózus hétvégét megelőző hetekben. Mindenki rohangált, a kellékek, hozzávalók, felszerelések és a fellépők összehangolása volt a közös cél. Végül eljött a nap, amit oly sokan vártak. 2009. augusztus 22-t írtunk.

Ezen a forró szombati napon már délben megkezdődött a szervezkedés, útlezárás, a greffiti felületnek szolgálló gipszkartonlapok elhelyezése, fóliázás a falak védelmére. Amint a görkoris elemeket is sikerült összeszerelni, megérkeztek a Vestax promociótól is és kis idő múlva már szólt is a könnyed funky a jam-melő fiatalságnak. Mire minden összeállt, meg is érkeztek az első érdeklődők és egy-egy korsó hideg sör mellett az árnyékban elkezdték böngészgetni a délutáni programokat. Ezután a meghirdetett bemutatókkal párhuzamosan, folyamatosan érkeztek a kíváncsi szemek és fülek. Kis idő alatt meg is telt a kis udvarrá avanzsált terület és mindenki megtalálta a számára kedves szubkultúrát. Voltak akik a görkorisokkal pörögtek és hájpolták a jobbnál jobb trükköket, amiket a negyedíven pirítottak a srácok. Közben a greffitisek is kiválasztották a számukra legmegfelelőbb felületet és belelendültek.

Az elég nagy számban megjelent kannazsonglőrök csodaszép rajzokat készítettek a délután folyamán, melyet végig figyelemmel kísértünk volna, de a másik oldalt bemutatózó break tánc csoport bemutatója és lélegzetelállító figurái magával ragadták figyelmünket. Lassan besötétedett, a figyelem a bent kialakuló partykra irányult, amelyek este 9-től el is kezdődtek. Ebben az időben, az emeleten breakbeat, a földszinten pedig hiphop és funk bemelegítő muzsikákat hallhatott az ott alapozó vendég. Ahogyan egyre jobban mentünk bele az éjszakába, a hangulat egyre jobban opálosodott és mindenki az est vendégeinek érkezését várta, amire nem is kellett sokáig várni. A Faktorlabor a földszinten egy takaros kis művelt kerek rímekben gazdag előadást adott, ami elég ritka a magyar hiphop életben. Az emeleten főszerepet betöltő Naga pedig a legtáncoltatósabb minimal és house muzsikákat pakolta hibátlan szelekcióval. Az estét a földszinten Gyurma hiphop és funk – , az emeleten pedig Savage breakz, dubstep és drum&bass szettje zárta. Egy újabb, immáron a harmadik sikerekben gazdag szarvasi Fordított Fülek partyn vagyunk túl. Az előzőekben említve, de mostmár teljesen és végérvényűen kinyilatkoztatható, hogy Szarvason végre valami elindult több évnyi álom után. A következő megmozdulás szeptember 11, péntekre várható. A részletekről később…
 
Szöveg: Szrnka Árpád /Savage/

Vélemény, hozzászólás?

Ismét bezárnák a vasutunkat?

Alkotótáborosok kiállítása