in

Örüljünk a sikereinknek!

Földesi Zoltán MSZP-s országgyűlési négy nagyobb kérdést érintett mai sajtótájékoztatója során. Az országos ügyeknél elmondta, hogy milyen kérdésekkel fog az Országgyűlés foglalkozni az őszi időszakban. Ezek közül az egyik legfontosabb az lesz, amivel népszavazási kezdeményezéseket próbálják partok közé szorítani, aminek itt van az ideje, mert ha nem sikerül valami mellé csapni, az jó néhány milliárdunkba kerül. Szóval ingyen sörről nem lesz népszavazás. A jövő évi választásokat érinti, hogy várhatóan eltörlik a kampánycsendet, azaz az utolsó pillanatig lehet antipropagálni az ellenfeleket, így már szombaton sem tudunk csak mosópor és gombásodás elleni reklámokkal megszakított filmet nézni, kénytelenek leszünk kedvenc politikusaink arcát is kiszűrni az agyunkkal.

Helyi ügyekkel kapcsolatban helytelenítette az egyik városi televízióban elhangzott műsor hangnemét, amivel kapcsolatban elmondta, hogy egy önkormányzati finanszírozású műsorban nem mehet tovább.

A vasútbezárással kapcsolatban álhírkeltésnek minősítette az egész mizériát kiváltó hírt, és hozzátette, hogy egy parlamenten kívüli párt mozgástere kicsi, hogy észrevetesse magát, ezért kénytelen a Jobbik ilyen eszközökhöz folyamodni. A következőt mondta: „ha tiltakozni kell valamiért, akkor azért kell, ahogy kinéz az Állomás és környéke”. Édesapja 17 évig volt a Vasútállomás állomásfőnöke, minden egyes évben élenjáró üzem volt, virágoskert volt előtte, rend és tisztaság, mondta Földesi Zoltán.

Az Önkormányzat helyzetéről szólva korrekt dolognak tartotta Polgármesterünk részéről, hogy a legutóbbi testületi anyagba beletetette az Önkormányzat banki számlakivonatát, amiből kiderült, hogy mint ahogy eddig is volt pénz minden vállalt kötelezettségre, így lesz ez a jövőben is, az város helyzete pénzügyi szempontból stabil.

Elindul a 200 milliós óvodafelújítás, a Fő téri iskola felújításával kapcsolatban elmondta, hogy sem ő, sem a szakállamtitkár nem érti, hogy az miért nem kezdődött meg időben, az iskola üres volt, az ÁFA-emelkedés és egyéb dolgok miatti bizonytalanságot át fogják tudni hidalni pályázati pénzekkel. További fejlesztések lesznek, így folytatódnak az útberuházások, és a csapadékelvezetők lefedése az egész városra kiterjedően. Kiemelte, hogy a szarvasi központú Berettyó-Körös Szakképzés Szervezési Társulás ismét pályázni szeretne, és a lécet is a legmagasabbra tennék, közel 1 milliárdnyi pénzre, aminek háromnegyedének a központban kellene megvalósulnia. Elmondta, hogy nagy lehetőség van a szakmunkásképzésben, szükség is van a jó szakemberekre. Igaza lehet, mert rengeteg diplomás bolti eladót és munkanélkülit ismerek, viszont szakmunkára jó embert találni nem könnyű. Fontosnak tartotta, hogy tanuljunk meg végre a sikereinknek örülni. Talán ezt is fel kellene venni az iskolai tananyagba, de ez már jelen írás elkövetőjének korszakalkotó ötlete.

Bár egész sajtótájékoztatóján helytelenítette a FIDESZ-esek hozzáállását a dolgokhoz, de többször is elismerően nyilatkozott Babák Mihály polgármesterről. Már-már gyanús volt, hogy így akarja kiközösíttetni övéi közül és megbuktatni. Engem már rúgtak ki dicséret miatt hasonló helyzetben, lehet, hogy neki is összejön.

Sajtótájékoztatójának végén kitért a szlovák helyzetre, és várakozáson felülinek minősítette az eredményét, ugyanakkor elítélte Németh Zsolt nyilatkozatát, aki azt állítja, hogy Fico lemosta Bajnait. Az biztos, hogy ma az inkább jobbra húzó hírportálok is Földesi Zoltánt igazolták. Mindenesetre az elkövetkezendő FIDESZ kormányzás időszakár hosszú és romló kapcsolatokat jósolt szomszédainkkal, bár azt is hozzátette, hogy nagy javulás sem várható ebben a helyzetben, mert mindkét országban választás lesz, és a magyar-kártya kijátszása mindkét oldalon szavazatokat hozhat, ráadásul a szlovák oldalon a kormány szövetségese a nacionalista Jan Slota.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

A gyülekezet az Ótemplomért

Szilvanap – prológ