in

Ismét Esztergomban a Benkások

beszámoló egy kicsit másképp

2009. szeptember 25. 7.00 – várva várt nap, óra a Benka Gyula Evangélikus Iskolában: két busszal, mintegy 80 diákkal útra keltünk Esztergomba, a szokásos őszi tanulmányi kirándulásunkra.

„Ahogy meghallottam, hogy lesz kirándulás Esztergomba, arra gondoltam, hogy menni kell, mert biztosan megint nagyon jó lesz.”
„Boldogan vártuk a közös kirándulást, a közös programokat.”
„Nagyon jó volt a buszban és az úton végig a hangulat, ami megmaradt egész napon.”

„Megérkeztünk Esztergomba, és szemünk előtt állt Magyarország legnagyobb temploma – mint később megtudtuk, magassága pont 100, a kupola belső átmérője pedig 33,5 m.”
„Úton Esztergom felé a buszon tudtam meg, hogy a bazilikában található a világ legnagyobb, egyetlen vászonra festett oltárképe.”
„A bazilikához érve néhány gyerek odaállt egy nagy oszlophoz, hogy megmérjék, mennyi gyerek kell ahhoz, hogy átérjék.” /A timpanon egyik 22 m magas tartó oszlopát „mérték” így meg!/
„A bazilika kupolájába vezető út a rengeteg lépcső miatt fárasztó volt, de megérte, mert amikor felértünk, páratlan látvány fogadott bennünket.”
„A kupolába vezető úton a lányok énekelni kezdtek, és így mentünk végig fel.”
„ A bazilika tetejéről szemet gyönyörködtető volt a látvány!”
„Nagyon tetszett a SUZUKI gyár, mert érdekes és izgalmas volt, amit ott láttunk:”
„Nekem a SUZUKI gyár tetszett a legjobban: érdekes volt az autók összeszerelése és nagyon szép színű autókat láthattunk legördülni a szerelősorról. Ami meglepett: a Suzukik mellett Opelt is szereltek a gyárban!”
„Nagyon jól éreztük magunkat Szlovákiában, Párkányban azon a sétányon ahol egy eltöltöttünk egy kis időt.”
„Párkányban nagyon aranyos volt a fagylalt árus, mindenféle bolondozással viccelte meg a vevőket.”
„Harmadszor voltam Esztergomban, a SUZUKI gyárban, Szlovákiában és most is nagyon jól éreztem magam. Ezen az úton is hallottam, láttam újdonságokat, érdekességeket.” 
„ Szerintem több ilyen kirándulást kellene szervezni, mert sok mindent megismerhettünk, érdekes, szórakoztató nap volt!”
„Köszönjük a szüleinknek, hogy mehettünk, köszönjük a tanárainknak, hogy elvittek bennünket a kirándulásra!”

A kiránduláson részt vevő gyerekek gondolataiból idéztünk, igyekezve a nap történéseinek megfelelően időrendbe állítani azokat. 

Vélemény, hozzászólás?

Kiszenvedett győzelem

Emlékezés az aradi vértanúkra