in

Erzsikénk nyomában

Rengeteg olvasói levelet kaptunk, sokan kértek Depeche Mode, illetve Bros klipet, ezeket rögtön teljesíteni tudjuk, íme:

http://www.youtube.com/watch?v=RF-kezGy8Vs

De volt egy tucatnyi olyan kedves olvasó is, aki Bugyánszky Erzsike néniről akart végre többet megtudni. Néhányan azt szeretnék, ha Erzsike néni blogolna nálunk, hiszen kíváncsiak a tanácsaira. Megkerestük Erzsike nénit, de nem találtuk meg. Na most ez akkor hogyan is van pontosan. Úgy, hogy pont kint volt a piacon, amikor csöngettünk nála. A volt férje nyitott ajtót, még ott lakik vele, nincs kedve költözni, macerás. Hallatszott is kifelé, hogy „Ki az a hülye, aki ilyenkor csönget?!”. Erzsikénk volt férjével nem igazán értettünk szót, halkan anyázott is, úgyhogy Erzsike néni után kutatva kimentünk hát a piacra. Pár dolog, ami érdekes lehet: tojás egyhatvan, krumpli huszonhét. (Ezek az adatok tájékoztató jellegűek.) Mit lehet többet megtudni Erzsike néniről? Olyan izgalmas, nem? Közben megint beúszott egy vaskos olvasói levél, fenyegetőzik őkelme, hogy Erzsike nénit akarja.

Szóval én azt nem tudom megérteni, hogy egyesek milyen alapon gondolják úgy, hogy nekik jár Erzsike néni? Közkincs, városunk méltán híres büszkesége, senkinek sincs joga fenyegetőzve kisajátítani. Kezdjük a hatvanas éveknél, majd hopp, ugorjunk egy nagyot egészen máig. Ott van Erzsikénk a piacon. Kezi csókolom! (Észrevett bennünket, de úgy tesz, mintha még el tudna vegyülni a tömegben, menekülőre fogja.) Mobilon odaszólok Attiláéknak, hogy zárják be a piac Vasút utca felőli kapuját, hogy Erzsike néni ne tudjon meglógni. Oké, elkaptuk. Már mászott volna át a kerítésen. Hihetetlen ez a nő, nem tudom, mit teper, amikor tudhatná, hogy semmi esélye ekkora rajongótáborral a háta mögött. Be tudnánk juttatni a Parlamentbe. Mi van a kosarában, nézzük: fokhagyma, lilahagyma, vöröshagyma. Erzsike néni volt férje nagyon hagymás. És itt jött be a teljes hírzárlat. Erzsike néni csak az ügyvédje jelenlétében nyilatkozik. A kisvárosi celeb. El kellett engednünk. Viszont közben kiadott egy közleményt, ezt közöljük rövidítve, kissé átírva, manipulálva:

Kedves gyermekeim, rajongóim, köszönjük, jól vagyunk, ami viszont: nem kérünk semmiféle tolakodó zaklatást. Miért nem élhetünk nyugodtan? Ki találta ki, hogy rólam van szó már szinte már mindig? Azt sem tudom, merre van az a hülye Internet. Tisztességben lakunk ott a házunkban, erre nem hagynak. Ha kell, ezentúl betelefonálok, csak ne kelljen. Köszönöm, hogy ezt kikérem magamnak. Sütöttem fánkot. B. E.

Így állunk, nincs mese, mindig az hisztizik be, aki aránylag jó lenne. Azt még nem is mondtam, hogy arra a kérdésre, hogy miért nem blogol nálunk Erzsike néni, az ügyvédje jelenlétében ezt válaszolta: másfél éve indult az einsteini relativitáselmélet megerősítésére a több mint 40 éve tervezett Gravity Probe B, amelynek programja mostanra lefutott, már csak az eredményeket kell kivárni.

Mindig csak várni. De az eszem megáll. Erzsikénk polihisztor. És nem blogol. Bár ebben sem vagyunk biztosak. Mármint, hogy semmiben sem. Minden csupa titok.

Ja, és a melléklet, az nagyon fontos! Kedves olvasónk küldte be ezt a lesifotót Erzsike néniről, amint frekventált helyen lévő lakásából felügyeli a városunkban zajló eseményeket. Mi lenne velünk vigyázó tekintete nélkül? Ebbe ne menjünk bele. Beismerem, nem jártunk száz százalékos sikerrel Bugyánszky-ügyben, de talán ismét egy kicsit közelebb kerültünk hozzá. Izgalmas személyiség, annyi szent. Bár sosem lehet tudni.

Itt van viszont a beígért Depeche Mode klip:
http://www.youtube.com/watch?v=NUP5W10wGEA

H. Cs.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Hétvégi pezsgőfürdő

A kézmosás világnapja