in

A Doktor úr – akkor és most

Galambos Zoltán rendezésében, Koltai Róbert főszerelésével láthattuk Molnár Ferenc első színpadi művét, A doktor úr című darabot pénteken este. A darab a boldog békeidők hangulatát idézi, és mutatja be az akkori életérzést egy ügyvéd, egy kisstílű tolvaj, és egy gumimozgású, gumiarcú rendőrségi fogalmazó figuráján keresztül. Az zugügyvéd, dr. Sárkány (Barát Attila), aki menő ügyvédnek érzi magát, egyetlen és legfontosabb ügyfele Puzsér (Koltai Róbert), akit 19-szer menttetett fel.

Az ügyvéd ezzel híressé, ugyanakkor Puzsér már-már szinte családtaggá lett. A tolvaj egy nagy dobást tervez, amiben kirabolná hőn szeretett ügyvédjét, ám annak széfjében elhelyezett végrendeletébe pillantva meglátja, hogy ő is kedvezményezettként van feltüntetve. Természetesen lebukik, és innen kezdve semmi sem az, aminek látszik, és csomó mulatságos fordulaton keresztül majdnem ugyanott fejeződik be a darab, mint ahol elkezdődött. Az 1903-ban íródott történet akár ma is játszódhatott volna, akár Szarvason is. Természetesen telt ház volt, az igazán szórakoztató – háromórás – előadás végén a közönség még sokáig ünnepelte a művészeket.

Szereplők: Puzsér: Koltai Róbert, Dr. Sárkány: Barát Attila, Sárkányné: Gyebnár Csekka, Csató: Czvetkó Sándor,  Marosiné: Frajt Edit, Cseresnyés: Makrai Pál, Lenke: Szabó Erika, Bertalan: Király Adrián, Rendőr I.: Lipták Péter, Rendőr II.: Sárosi Gábor

Vélemény, hozzászólás?

20 éve omlott le a „Fal”

Egy élet az operaszínpadon