in

Ismét tehetségkutató a Zebra Clubban

Az 1996-ban meghirdetett nagysikerű Rolling Rock tehetségkutató fesztivál nyomdokain haladva a Baraka Egyesület és a Fordított Fülek tehetségkutatót szervez zenekaroknak és szóló előadóknak hip hop műfajban, melynek főtámogatói a Tokaj Hegyalja Fesztivál és Zebra Club. A nagysikerű hip hop jam és graffiti verseny illetve kiállítás után, nagy fába vágta fejszéjét a Baraka Egyesület, melynek elnöke Galó Tamás, a Fordított Fülek vezetője Kiss György és a Zebra Clubból Eckert Roland. Három hónapon át tartó hip hop tehetségkutató versenyt hirdettek,  melynek megvalósításában hathatós támogatást és segítséget kaptak a Zebra Club vezetőjétől, Bencze Sándortól és a Hegyalja Fesztivál főszervezőjétől Bukovinszky Bélától.

 
Az országosan meghirdetett versenyre – aminek a fődíja egy tokaji fellépés a Hegyalja Fesztivál keretein belül és egy stúdiókeverő két mikrofonnal – szép számmal érkeztek jelentkezések. A december 28-i jelentkezési határidő előtt, a szervezők a repszakkör heti foglalkozásain meghallgatják és szelektálják a beérkező nevezéseket. Így kialakul majd a versenyző húszas mezőny.  A sorozat 2010 január 15 – től indul útjára és kéthetente péntekenként természetesen a Zebra Club ad majd neki otthont. A további versenynapok a következők, január 29, február 12 és 26 valamint az utolsó elődöntő március 12.
 
A döntőt a szervezők – bízva a sikerben – április elejére tervezik, egy nagyobb rendezvény keretein belül. Az adott versenynapokon mindig négy előadót lehet majd látni, hallani. Őket azok a vendég zsűrik fogják értékelni, akiket a Zebra Club és a Fordított Fülek jóvoltából a hazai underground hip hop berkeiben igen sikeres és népszerű előadókból sikerült kiválasztani és Szarvasra csábítani zsűrinek. A zsűri háromtagú lesz, minden alkalommal két vendég zsűri és egy a szervezők által delegált tag értékel. A háromtagú zsűri egyértelmű döntése alapján kerül be minden elődöntő győztese a döntőbe.
 
Az elődöntők kiesőire a versenynapok után két hétig lehet majd szavazni az interneten. A legtöbb közönségszavazatot elérő előadó is bejut a döntőbe. A rendezvény színvonalát emeli, hogy minden elődöntőn a versenyzők után az aktuális vendég zsűri fellép a Zebra Club színpadán. Így a nagyérdemű egy estén, öt élő fellépés és a Fordított Fülek dj-i által prezentált parti részesei lehetnek. Aki szereti a hip hop műfajt, akinek sikerült felkelteni az érdeklődését, annak ott a helye január 15– től kéthetente a Zebra Clubban, hogy megismerje és élvezze az ország több pontjáról érkező fiatal előadók sokaságát.  
 
A rendezvény további támogatói: Szent István Egyetem Cervus Hostel, Mobil Sound, www.Newjság.hu, Viribus Unitis Alapítvány, hiphop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Közeledik a karácsony

Advent negyedszer