Menu
in

Elég jó = nagyon jó

Ma hallottam egy pszichológusnőtől a következő mondatot, amikor éppen arról kérdezték, hogy miként lehet összeegyeztetni három gyermek nevelését a munkával és a háztartással: „ne próbáljunk meg a legjobbak lenni, legyünk elég jók, ez bőven elég. Ha túl magasra tesszük a lécet, akkor megeshet, hogy nem tudjuk átugorni, és akkor sorra jönnek a kudarcélmények.” 

Ez a megfogalmazás annyira szíven ütött, hogy újra meg újra visszacsengett a fülemben ez a néhány mondat. Mennyire igaza volt ennek a nőnek! Ebben az eszeveszett (nemcsak) karácsonyi hajszában olyan jó ilyen gondolatokat is hallani, szinte üdítően hat az ilyen megközelítés. Nem kell stresszelni azon, hogy minden tökéletes legyen, mert a karácsony akkor is karácsony, ha éppen nincs tökéletes karácsonyfánk, nem lesz tökéletes a bejgli, vagy nem találtuk meg a tökéletes ajándékot. Hiszen nem ez a lényeg. Érezzük jól magunkat, ahogy éppen szeretnénk. 

Ezen gondolatok fényében kívánok minden kedves olvasónak önfeledt, örömteljes karácsonyt, finom ételeket, szép pillanatokat, boldog nevetéseket és gyertyafényes, fenyőillatú, sütimajszolós beszélgetéseket!

 

Szeretettel, Nóra  

 

Leave a Reply

Exit mobile version