in

Jobbik fórum

A fórum első részében Samu Tamás Gergő, a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje szólalt fel, aki a Fidesz-MSZP nagykoalíció lehetőségére hívta fel a figyelmet annak fényében, hogy a két párt legutóbb a titkosítások szigorításáról szóló törvényt szavazott meg, és Bajnai Gordon miniszterelnök felhívást intézett a Fideszhez, amelyben a Jobbik megerősödése elleni fellépést sürgette.

Dr. Lenhardt Balázs, a Jobbik Gazdasági Kabinetének elnöke külön kiemelte, hogy milyen fontosak a párt életében a lakossági fórumok, hiszen az ORTT hivatalos elemzései szerint 0,1 százalék jut a médiában a Jobbiknak és csak így tudnak eljutni az emberekhez. A politikus elmondta, hogy a Jobbik a személyes találkozók mellett az Internet által adott lehetőséget is kihasználja. Dr. Lenhardt Balázs szerint a Jobbik minimum 20 százalékot ér majd el a választáson.

A politikus elmondta, hogy a Jobbik a gazdasági téren is radikális változást hirdet, és leszámol a piaci fundamentalizmussal. Hozzátette, hogy az elrabolt állami vagyont visszaszerzik. Több mint kétszáz állami vállalat van – „Nehogy azt gondolják, hogy csak a BKV-nál van korrupció” – jelentette ki Dr. Lenhardt Balázs. A Jobbik minden munkaképes embert munkához szeretne juttatni, és hazánk egyik helyzetének egyik fő okozójaként a jegybankot tekintik, ezért erősebb állami befolyást szorgalmaznak, és kamatcsökkentést kényszerítenének ki a Magyar Nemzeti Banktól.

Hegedűs Tamás, a kabinet tagja, és Vona Gábor tanácsadója szerint rendkívül nagy szeletet hasítanak ki hazánk gazdasági életéből a multik. A Jobbik szerint a multiknak ugyanolyan versenyfeltételek mellett kell megállni a helyüket, mint amilyenek a hazai kis- és középvállalkozásokra is vonatkoznak. „Fizessenek adót a multik is” – mondta a közgazdász.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Téli Kupa 2010 – 18. játékhét

A kommunizmus áldozataira emlékeztek