in

Szarvasi utazás

2010 március 4-7-e között rendezték meg a HUNGEXPÓ területén a 33. Utazás kiállítást. Szarvas városa az A pavilonban, a Magyar Turizmus Zrt. standján mutatkozott be. A látogatók megismerhették a város új turisztikai kiadványát, és megkóstolhatták a helyi termékeket. A Gallicoop Zrt termékeivel és  Mozzarella sajtokkal kínáltuk az érdeklődőket. 

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztináció díjat, ami az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. A pályázati projekt keretében az Európai Unió tagállamaiban évente változó témakörben kiválasztásra kerülő kiváló desztináció az Európai Bizottság részéről több európai szintű, míg a Magyar Turizmus Zrt. részéről számos magyarországi megjelenési lehetőséget kap. A széleskörű szakmai elismerés mellett, a promóciós lehetőségek eredményeként a desztináció a turisták részéről is nagyobb érdeklődésre tarthat számot. Ennek eredményeként, mutatkozhattunk be a Turizmus Zrt. standján.

 A 2008/2009-ben induló projekttéma a ,,Tourism and protected areas", aminek keretében „Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja" került kiválasztásra. Az öt döntős desztináció egyike lett a Körös-szögi Kistérség.

A 2009/2010-ben induló téma az "EDEN destination for its Aquatic Sustainable Tourism Offer",  keretében "Magyarország legígéretesebb természetes vizű desztinációja" kerül majd kiválasztásra. A cél olyan – eddigi ismeretlen, különleges – térségi turisztikai desztinációk, turisztikai együttműködések kiválasztása és díjazása, amelyek vízi, illetve vízhez kapcsolódó turisztikai kínálatukat magas színvonalon mutatják be a turisták számára. Természetesen erre a kiírásra is benyújtottuk pályázatunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Néprajzosok, népművészek lepték el a várost

A Flamingó hangja