in

Tiszta vizet az egészséges világért!

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik legféltettebb kincsünket, a vizet. Célja a jövő generációban tudatosítani a víz szerepének, védelmének jelentőségét.

A Föld felületének 71%-át borítja víz, melynek csupán 2,5%-a édesvíz. Ivóvízellátásunk 95 %-a felszínalatti vizekből származik.

Bolygónk édesvízkészlete nem kifogyhatatlan forrás, tisztaságának megőrzése érdekében sokkal nagyobb figyelmet kell szentelnünk a környezetünk védelmére.

A víz jelenléte meghatározza, mindennapi életünket megérdemelné, hogy jól bánjunk vele. Gyakran pazaroljuk, nem vigyázunk környezetünkre, ezáltal felszíni és felszín alatti vizeinket is szennyezzük. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa múlik azon, miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészletekkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket. Sajnos beláthatatlan következményekkel járhat, ha rövidesen nem változtatunk ezen a magatartásunkon. Az ENSZ felmérése szerint 2050-re a Föld népességének fele él súlyos vízhiánnyal küszködő területeken.

Biztató, hogy hazánk is egyre nagyobb energiát fordít a környezetvédelemre, számos településen szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek el, környezettudatossá próbálják nevelni a lakosságot több-kevesebb sikerrel.

Városunk jól felszerelt hulladékgyűjtő szigetekkel, de használjuk-e, tudjuk-e melyik újrahasznosítható hulladékot hová tegyük?

Vélemény, hozzászólás?

Baleset szemtanúját keresi a Rendőrség

Az élet bölcsője