in

Kovács László MSZP-ről, FIDESZ-ről, Jobbikról

A választás és a lottó között az a különbség, hogy nem lehet tudni, melyik számot húzzák, mondta Kovács László, ma délelőtti sajtótájékoztatóján, Földesi Zoltán kampányvendégeként. Ezzel szemben a választásnál tudatosan, a programok ismeretében teszik meg tétjeiket, a pártok dugdossák, takargatják programjaikat. Bátran ki kellene állni velük, sőt, a vitát is vállalhatnának a konkurensekkel, folytatta az MSZP prominens személyisége. Véleménye szerint ennek a választásnak nagyobb a jelentősége, mint 20 éve bármikor. Most tűz és víz megoldások állnak szemben egymással, nem hatféle program közül kell választani, és bár legalább 3 pártnak van esélye bejutni, de kettőnek csak a csomagolása különbözik.

A FIDESZ és a Jobbik programja távolodást jelent Európától. Orbán Viktor, nagy és erős kormánypártot akar, amivel 20 évre bebetonozná a FIDESZ-t. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha ez egy tévedhetetlen párt, tévedhetetlen vezetővel tenné, de ő még nem találkozott ilyennel. „A rendszerváltás lezajlott 20 éve, de Orbán Viktor ilyet szeretne most létrehozni” mondta Kovács László, majd nosztalgiával emlegette a 89-es Orbán Viktort, „aki kikergetné a Parlamentből a mostani Orbán Viktort”. Hugo Chávezt, és Evo Moralest hozta hasonló példának, de „ez ellentétes a parlamenti demokráciával” jelentette ki.

Az „elszámoltatással” nincs baja, ha ez nem erőpozícióból teszik, mint tenné azt a Jobbik, mert ott nincs esélye megvédeni magát a gyengébbnek. Amúgy sem érti mit akar mondani a Jobbik a „20 évet  20 évért” szlogennel, mert nincs olyan kormány, ami 20 évig hatalmon lett volna. A FIDESZ kormányzásáról már van fogalma, a Jobbikékól nincs, de semmi jót nem várna tőle.

Programok ügyére kanyarodva felmutatta az MSZP 60 oldalas programját, de hiányolja a FIDESZ-ét, majd arra a kérdésre, hogy lát-e lehetőséget a nagykoalícióra a FIDESZ-szel, kategorikusan nemmel válaszolt. A politikusok közötti vitát jó eszköznek tartja arra, hogy látni lehessen a pártok és programjaik közötti különbséget akár helyi szinten is, amire van is lehetőség, hiszen Samu Tamás Gergő meghívta egy beszélgetésre a körzet képviselőit, amit Földesi Zoltán, bár még itt, a sajtótól hallott először, gondolkodás nélkül el is fogadott.

A nyugdíjasokkal kapcsolatban üdvözítőnek tartaná, hogy ne éljenek rosszabbul ez egymást követő években, mint előtte. „Hallottunk már közlekedési dolgozók szrájkjáról, de ki hallott már nyugdíjasok sztrájkjáról?” tette fel a kérdést, majd kijelentette, hogy a nyugdíjasoknak védelemre van szükségük, mert nincs eszközük érdekeik érvényesítésére.

A választási esélyek latolgatásánál a Brit Munkáspártot hozta fel mintának arra, hogy nincs lefutva a dolog, ami egy hónap alatt ledolgozta 20%-os hátrányát, ahol a másik párt jelszava is „itt az idő!” volt.

Vélemény, hozzászólás?

Kispolski-tuning szarvasi módra

Rendőrségi eljárások járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanújával