in

Babgulyás ágyúból

800 adag babgulyást osztott szét a rászorulók között az Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat. A főszerepet egy négy lőállásos fatüzeléses katonai gulyáságyú játszotta, ami sokakban kellemes emléket ébresztett, mások pedig úgy néztek rá, mintha csodát látnának. Amit kimertek belőle, az sokaknak tényleg a csodát jelentette. Rászorulók hosszú sora várta, hogy Lázár Zsolt evangélikus lelkész, Babák Mihály polgármester, és az orosházi Illyés Gábor köszöntője után az üstökhöz járulhasson ételhordójával, amiknek kiürítéséhez alig kellett fél óránál több. Az ételosztásba az előbb felsoroltakon kívül sok önkéntes is beszállt, így nem kellett sok idő ahhoz, hogy az üstöknek már csak az alján kopogjon a kanál. Új rekord született, mondta Illyés Gábor szervező, mert ilyen rövid idő alatt még nem sikerült szétosztani 400 liternyi ételt.

Volt, aki itt sem tudta megtagadni magát. Mikor meglátta, hogy milyen hosszú sor áll az ételért, és sértődötten legyintett egyet, tett egy megjegyzést, és hazament. Nem voltak elég előrelátók a szervezők, hogy nem biztosítottak neki külön üstöt, de valószínűleg ők is azt mondanák, hogy Isten akarta így, mert így az utolsó két adag annak az idős néninek jutott, aki kicsit késve érkezett. Hála neki, ez a két adag biztosan jó helyre került!

Igazi ökomenikus és politikamentes rendezvény volt, ahol FIDESZ-es képviselő hozta rászoruló jobbikos barátját az evangélikusok szervezte ételosztásra, amiről egy éhen maradt katolikus ad hírt. Lázár Zsolt elmondása szerint minden hónap utolsó vasárnapján szeretnének ételosztást rendezni, amennyiben az adakozói kedv, ill. a segítő szándék nem lanyhul. A rendezők a menühöz várják a rászorulók ötleteit.

Vélemény, hozzászólás?

Sajtóverzió

Ismeretlen személyazonosságú férfi halálának ügyében kér segítséget a Rendőrség