in

Vajdás kisgimisek sikerei német versenyeken

A SZVKKI Vajda Péter Gimnázium három nyolcadikos tanulója – Farkas Vivien, Gyekiczki Fruzsina és Molnár Cintia – a 2009-2010-es tanévben több országos szervezésű német versenyen vett részt. Március 18-án Békéscsabára utaztunk az OÁTV német verseny megyei fordulójára. Itt Molnár Cintia 1, Gyekiczki Fruzsina 2, Farkas Vivien 4. helyezett lett. Sajnos Cintia és Fruzsi 1 ponttal lemaradtak az országos döntőről. A LANGWEST nyelviskola országos tehetségkutató versenyt hirdetett március 27-ére. Az egri írásbeli döntőn a nyolcadikosok versenyében 55 induló közül Molnár Cintia 1, Farkas Vivien 2. helyezett lett.

Mészáros Tünde, német nyelvtanár, Molnár Cintia, Gyekiczki Fruzsina, Farkas Vivien

Minden évben részt veszünk az országos REGENBOGEN német nyelvi tesztversenyen. Az idei eredményünk csillog a legszebben. A 8. osztályosok versenyében 134 iskola 150 döntőbe jutott diákja mérte össze tudását az országos döntőben a Budapesti Műszaki Egyetem legnagyobb előadótermében. Farkas Vivien 1, Gyekiczki Fruzsina 3, Molnár Cintia 4. lett, maguk mögé utasítva a két tannyelvűsöket és a nemzetiségi németet tanulókat. A megyei és az országos versenyeken elért eredmények is azt bizonyítják, hogy érdemes nyelvet tanulni, a nyelvtanulásra fordított energia megtérül, eredménye láthatóvá válik.

Ez év szeptemberében  a lányokkal és még 27 németet tanuló diákkal   Wittlichbe, a német testvériskolánkba utazunk a 10 napos csereprogram keretében. Remélem, hogy a megszerzett tudásukat – most már nyelvi környezetben – kamatoztatni tudják és át fogják érezni azt a felemelő érzést, hogy milyen jó  idegen nyelven megszólalni, megértetni magunkat és megérteni másokat.

Gratulálok, lányok, szép munka volt!

Mészáros Tünde
német nyelvtanár

Vélemény, hozzászólás?

„Tömbérdek!”

Adj, hogy kaphass!